Barzani’yi sattılar! Dut yemiş bülbüle döndü..

Barzani’yi sattılar! Dut yemiş bülbüle döndü..
ABD ve Avrupa Birliği, Ortadoğu’yu dizayn etmek için kullandıkları Barzani’yi yine “bağımsız devlet hayalleriyle” ortada bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarılarını dinlemeyen ve Batı’ya güvenerek bağımsızlık referandumu yapmaya kalkan Mesut Barzani yine yarı yolda kaldı. Kürtleri son 40 yıldır Batı’nın oyuncağı haline getiren Barzani, en zor zamanlarında destek gördüğü Türkiye’ye, PKK’yı Kerkük’e sokarak ihanet etmişti. Bağdat’la ne zaman anlaşmazlığa düşse soluğu Ankara’da alan, memur maaşlarını ödeyebilmek için Türkiye’nin işbirliğini arayan Barzani, referandum sürecinde ABD ve İngiltere’nin açıktan desteğini göremeyince Rusya’ya göz kırpmıştı. CIA ve MOSSAD’ın danışmanlığında hazırlanan kukla devlet projesi Türkiye, Irak ve İran’ın kararlı tutumu sonrası çöktü. Irak ordu güçlerinin Kerkük ve Sincar’ı ele geçirmesi karşısında Batı adeta dut yemiş bülbüle döndü. Bölgede Türkiye’yi karşılarına alarak hareket edemeyeceklerini bilen Batı ülkeleri, “Çatışma olmamasını umuyoruz” demeçleriyle yetindi.

İKİYÜZLÜ DESTEK

Avrupa ülkeleri de referandum sürecinde açıktan destek ilan edemedi. Ancak Türkiye’de sivil anayasaya geçişin oylandığı referandumu anti demokratik bulup, karalamaya kalkan PKK yandaşı Avrupalı gözlemciler, 25 Eylül’de Kuzey Irak’ta Barzani’nin yasadışı referandumunu takip etti. PKK yanlısı tutumlarıyla gündeme gelen AGİT gözlemcileri arasında, “Demokratik bir devletin temeli bu referandumla atılmıştır” diyen ve Kürdistan kurulduğunda Kürdistan vatandaşı olmak istediğini söyleyen Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de vardı. Almanya’daki tescilli Türkiye düşmanlarından Martin Schulz da referandumun ‘Kürt halkının en doğal hakkı olduğunu’ söyleyerek üstü kapalı destek verdi.

YİNE YÜZÜSTÜ

Mesut Barzani’nin babası Molla Barzani, 1960’larda Sovyetler Birliği ile ilişki kurmuş ancak bir süre sonra kullanışlı olmaktan çıkınca yüzüstü bırakılmıştı. Sovyetler Birliği, Suriye ve Mısır ile çalışmanın daha kazançlı olduğu gerekçesiyle Barzani’yi yüzüstü bırakmıştı. 1970’li yılların ortalarında bu kez yeniden CIA, MOSSAD ve SAVAK’a yanaşan Barzani, güvendiği ellerce bir kez daha yüzüstü bırakıldı. Barzani, Kuzey Iraklı Kürtleri de zor durumda bıraktı. Avrupa, ABD ve İsrail tarafından kullanışlı bir araç olarak görülen Kuzey Irak Kürtleri ile Talabani ve Barzani ailesi, Batı’nın kuklası olması uğruna çevrelerindeki Müslüman ülkelere ihanet ederken her seferinde yine Müslüman ülkelerin merhametine muhtaç konuma düştü.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.