Vize krizinde ABD'ye net cevap: Boyun eğmeyiz!

Vize krizinde ABD'ye net cevap: Boyun eğmeyiz!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı. Çavuşoğlu, ABD ile vize krizi hakkında, "Türkiye dayatmalara boyun eğmez" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vize kriziyle ilgili ABD'li yetkililerle bir araya geldi. Çavuşoğlu görüşmenin ardından  vize krizine ilişkin basına şu açıklamalarda bulundu;

 "Türkiye dayatmalara boyun eğmez. Bizim çıkarlarımıza karşı gelen şeyleri kabul etmeyiz. Şartlar ne olursa olsun bir kişi suç işlemişse bu bizim elimizde değil. Hukuk gerekeni yapar. Bilgi paylaşımı konusunda değerlendirmeler yapılır, işbirliğine varız ama Türkiye'de bağımsız yargı vardır. Eğer deliller varsa hukuki süreç işler. Vize konusu zaten gereksiz bir krizdi. Sivil insanların bu konularda cezalandırılması doğru değil.  Bu tavır diplomaside de olgun bir tavır değildir. ama ABD'nin kararına karşı bir cevap vermemiz gerekiyordu ve verdik.Bu tip lüzumsuz konuların iki müttefik ülkenin konusu olmamalı. Bu konuları karşılıklı anlayışla çözebiliriz" 

BARZANİ'YE SÖYLEDİK DİNLEMEDİ

IKBY referandumu hakkında ise Çavuşoğlu," IKBY yönetimi bizim tavsiyelerimizi dinlemedi. Barzani'ye de söyledim. Bu hesap Bağdat'tan döndü. Kürtleri birleştireceğini düşündü fakat maalesef Kürtleri böldü. Kendilerine göre referandum yaptılar. Anayasaya göre burası merkezi yönetim sınırları içerisinde. Burada yaşayan Kürtler, Türkmenler, Araplar ya da diğer unsurlar güven içerisinde yaşamalı. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasını istiyoruz. Bizim için Bağdat'ın istekleri kriterdir. Temaslarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kim gelecek kim gidecek belli olacak." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.