Avrupa Birliği'nden geç gelen PKK itirafı!

Avrupa Birliği'nden geç gelen PKK itirafı!
Türkiye ile yapılacak toplantıyla ilgili bilgi veren AB yetkilisi, PKK'nın bayrak ve sembollerinin AB ülkelerinin tamamında yasak kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye ile Avrupa Birliği’nden (AB) yetkililer, terörle mücadelede işbirliğini görüşmek üzere kasım ayı sonunda bir araya gelecekler. Avrupa ülkelerinde PKK’nın bayrak, flama gibi sembollerinin kullanılmasının yasaklanması da bu toplantının gündeminde olacak. Avrupa ülkelerinde PKK’nın bayrak, flama gibi sembollerinin kullanılmasının yasaklanması da bu toplantının gündeminde olacak.

GEÇ GELEN İTİRAF!

Ankara’da yapılacak terörle mücadele diyalog toplantısına ilişkin bilgi veren bir AB yetkilisi, “PKK, zaten AB’nin terör örgütleri listesinde. Avrupa Komisyonu’nun önerisi şu; Bu terör örgütleri listesini tüm üye ülkeler takip ediyor. Bu örgütün bayrağı, sembolü ya da örgütle ilgili resimler, bu terör örgütünün propagandası demek anlamına geldiği için bu yasaklamanın kapsamına alınmalı” dedi.

ALMANYA'NIN "UYGULANMAYAN" KARARI

Terör örgütlerine ait sembol ve bayrakların yasaklanmasının AB’ye üye devletlerin münferit kararları olduğunu belirten yetkili, Almanya’nın birkaç ay önce bu yönde bir düzenlemeyi uygulamaya başladığını hatırlattı.  

SADECE DEAŞ İÇİN UYGULANDI

“Müeyyideler ve terörle mücadele mevzuatı, AB alanına giren konulardır. Bir örgütün, AB’nin terör örgütleri listesine alınıp alınmayacağı AB’nin kararıdır. Suç teşkil eden konularla mücadele ise münferit üye devletlerin yetki alanında” ifadesini kullanan AB yetkilisi, Birlik üyeleri arasında şimdiye kadar sadece DEAŞ bağlamında sembol, bayrak yasağı uygulandığını belirtti.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.