Türkiye'yi açık açık tehdit etmişti: Saldırılar başladı!

Türkiye'yi açık açık tehdit etmişti: Saldırılar başladı!
Son günlerde Türkiye'ye yönelik artan terör saldırıları akıllara ABD'li Büyükelçi Bass'ın tehdidini getirdi.

Geçtiğimiz hafta görevini bırakıp ülkesine dönerken Türliye'ye vize krizi ile ilgili ayar vermeye çalışan ABD Büyükelçisi Bass'ın sözleri Türkiye'ye terör tehdidi olarak algılanmıştı. 

John Bass "Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD Hükümeti tarafından alındı. Mevcut anlaşmazlık iki hükümetin diyaloğuyla çözülür. 9 buçuk aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ'ın vazgeçtiği için değil işbirliğimizin sonucu." demişti.

Bu sözlerin üzerinden birkaç gün sonra peş peşe Türkiye'de bombalar patlatılmak istenmesi akıllara direk ABD'li büyükelçinin tehdidini getirdi.

cievw_1508320279_0532.jpg

Dün saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı'nda, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Mersin'deki patlamada 17'si polis 18 kişinin yaralandığını, bulguların terör saldırısı olduğu açıklandı.

DİYARBAKIR'DA FACİA SON ANDA ÖNLENDİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan 100 kilogram amonyum nitrat ile hazırlanan el yapımı patlayıcı imha edildi.

py53q_1508318994_6043.jpg

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terörle mücadele kapsamında dün saat 16.00 sıralarında gerçekleştirilen el yapımı patlayıcı arama faaliyetinde Silvan ilçesi Taşpınar ve Çiğdemli köyleri yol ayrımında asfalt yol kenarına tuzaklanan 12 kilogramlık 2 mutfak tüpü içerisine 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanan el yapımı patlayı tespit edildiği bildirildi.

PKK ÇUKURCA'DA SIZMAYA ÇALIŞTI

Hava destekli Zap bölgesine başlatılan operasyonun amacının son günlerde Zap bölgesinde yoğun hareketlilikleri gözlenen ve saldırı hazırlığı içinde olan PKK'lı teröristler etkisiz hale getirmek"olarak açıklandı.

Bölgede süren şiddetli çatışmalarda 4 asker şehit oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.