Şok suçlama! Tarihimizin kara sayfalarına geçtiler

Şok suçlama! Tarihimizin kara sayfalarına geçtiler
KYB Genel Sekreter Yardımcısı Resul, parti içindeki bazı kişilerin Kerkük operasyonunda merkezi yönetimle iş birliği yaptığını ileri sürdü.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük'ün Irak güvenlik güçlerine bırakılmasını "kendi partisindeki bazı kişilerin şahsi çıkarları için karşı tarafla" anlaşmasına bağladı.

Resul, Kerkük vilayetinin kısa bir süre içerisinde Irak güçlerinin denetimine geçmesine ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: "Yaralarımızı daha da derinleştiren, parti içerisindeki bazı kara eller KYB'nin hedeflerinden şaşıp, parti başkanlığına sormadan kendi şahsi ve geçici çıkarları için Kerkük'ü işgal edenlerle iş birliğine girip, onlara yardımcı oldu. Bu kirli işin sonunda söz konusu kişiler tarihimizin kara sayfalarına geçtiler. Karşımızda eşit olmayan askeri gücün bulunması ve aynı zamanda içimizdeki kara ellerin karşı tarafla iş birliğinden dolayı mevzilerimizden çekilmek zorunda kaldık."

Irak güvenlik güçleri, Kerkük'e askeri operasyon başlatmadan önce cephelerin büyük çoğunluğunu elinde tutan KYB'li Peşmergelerin çatışmaksızın bölgeden çekildiği iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.