Lucescu'dan isyan! 'İstila ettiler'

Lucescu'dan isyan! 'İstila ettiler'
Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yaşadığı son tecrübeleri ve Süper Lig'de devam eden yabancı kuralını Romanya basınına anlattı.

Eu Sunt 12'ye özel röportaj veren Mircea Lucescu, Türkiye kariyeri hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte o röportajdan bazı açıklamalar

TÜRKİYE'NİN KURTARILMASI İÇİN NE GİBİ PLANLARINIZ VAR?

"Türkiye'de Süper Lig sorunlu. Yabancılar ligi istila ettiler. Böyle olunca Türkiye'nin genç futbolcuları yok olup gidiyor. Türk futbolcular yurtdışına da açılamıyorlar. Borussia Dortmund, Wolfsburg ve Freiburg'da oynayan birkaç futbolcu dışındakiler yurtdışında yedek oturuyorlar." 

"DAUM'UN ALTYAPI OLARAK TÜRKİYE'DE 3 FARKLI FUTBOLCU GRUBU OLDUĞU YORUMUNA KATILIYOR MUSUNUZ?" 

"Onun görüşüdür, yorum yapamam. Benim demek istediğim yurtiçindeki rekabete yabancıların girmesi nedeniyle Türkler değerlerini kaybettiler. Türkiye'nin 2002 Dünya Kupası'nda bronz madalya alırken sahip olduğu ruhu doğurmak artık zaman alır. O zamanlar Galatasaray'ın milli futbolcuları yeryüzünü kasıp kavuruyordu. Gençleri yeniden oyuna katmalıyız. Onlara güvenmeliyiz. Zor olacak ancak Türkiye ve Romanya EURO 2020'ye hak kazanacak. Bu konuda iyimserim."

TÜRKİYE, İZLANDA'YI GRUPTE ELEYEBİLİR MİYDİ?

"İlk önce Finlandiya ile oynadıktan sonra son maçımızı İzlanda ile oynasaydık eleyebilirdik. Biz asıl Ukrayna'da şansımızı kaybettik. Orada itiraz ettiğim pozisyonu hakemlere izlettiğim için 1 maç ceza aldım vee İzlanda maçını kaybettik."

Futbol Arena

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.