ABD heyeti Türkiye'de! Görüşmede kritik karar

ABD heyeti Türkiye'de! Görüşmede kritik karar
Vize kriziyle ilgili, Türkiye ile ABD arasında yapılan görüşmede, Ortak Çalışma Komitesi kurulması konusu yapıcı şekilde ele alındı.

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize sorununa yönelik, iki ülke heyetleri arasında bugün yapılan görüşmelerde, vize konusunda bir an önce normale dönülmesi yönünde temasların sürdürülmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bugün ABD heyeti ile Dışişleri Bakanlıkları müsteşar yardımcıları başkanlığında, İçişleri ve Adalet bakanlıklarının temsilcilerinin de katılımıyla yapılan görüşmelerde, vize konusunda bir an önce normale dönülmesi yönünde temasların sürdürülmesine karar verildi.

ORTAK ÇALIŞMA KOMİTESİ ELE ALINDI

Görüşmelerde, adli ve güvenlik konularında Ortak Çalışma Komitesi kurulması konusunun bu çerçevede yapıcı şekilde ele alındığı ifade edildi.

OLUMLU ATMOSFERDE GEÇTİĞİ DUYURULMUŞTU

Diplomatik kaynaklar daha önce Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün'ün başkanlık ettiği Türk heyetiyle ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen'in başkanlığındaki ABD heyetinin görüşmelerinin olumlu atmosferde geçtiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.