Erdoğan'dan dikkat çeken 'Trump' yorumu

Erdoğan'dan dikkat çeken 'Trump' yorumu
Polonya ziyareti dönüşünde uçakta bulanan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ABD ile ilişkilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump döneminde başka oyalandı, ‘Stratejik müttefik’ deniyor, ama bu ilişkilere yansımıyor dedi.

TRUMP DÖNEMİNDE BAŞKA OYALANDIK

(ABD Başkanı Trump’ın İran adımları var, İran’ı daha da köşeye sıkıştırabilecek bu hamleleri nasıl değerlendiriyorsunuz?)

Bu konuda bizim pozisyonumuz öteden beri belli. Yıllar önce Birleşmiş Milletler’de Brezilya ile yola çıktık, beraber kararımızı verdik, şu anda da iş bitmek üzere. İran’a karşı yaptırımları uygulayanların, kendilerine de bakmaları lazım; ‘Bu iş benden başkasına haramdır, sadece bana helaldir’ şeklinde bir anlayış olamaz. 

TRUMP DÖNEMİNDE...

Meseleler iyi niyetle, diplomasiyle çözülmeli. Ama bakıyorsunuz, Obama döneminde iyi niyet tercih edilirken, Trump ile çok çok farklı süreç başlayabiliyor. Bizim FETÖ ile ilgili sorunumuz da benzer güçlükleri yaşadı. Obama döneminde başka oyalandık, Trump döneminde başka oyalandık; kadrolarda değişiklik yok, aynı hava esiyor. ‘Stratejik müttefik’ deniyor, ama bu ilişkilere yansımıyor. Tutuyorlar, benim korumalara tutuklama kararı çıkarıyorlar. Bir Büyükelçi, kalkıp Türkiye ABD ilişkilerini zedeleyebiliyor!

ABD İLE VİZE KRİZİ

Ben meseleyi, uzun süre gündemde kalması muhtemel bir sorun olarak görmüyorum. Gelen heyet burada bu işi bitirmek için geldi. Görüşmeler başladı ve devam ediyor. Temennim görüşmelerden en kısa sürede netice elde edilmesi, vize meselesinin geride bırakılması, ilişkilerin normal seyrine girmesidir.

YASALARIN GEREĞİ

(Krizi yol açan isimlerden Metin Topuz tutuklandı. Ancak N.M.C. adlı ikinci bir isimden de bahsediliyor, konsoloslukta saklandığı iddia ediliyor)

Haberlere de yansıdı, hatta eşinin ve kızının ifadeleri alındı. Ardından da eşi ve kızı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ortada bir suç söz konusu ise yasaların gereği ne ise o yapılır. Yargı kanunlar doğrultusunda durumu inceler ve gereğini yapar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.