Osman Kavala gözaltına alındı

Osman Kavala gözaltına alındı
Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Gaziantep'ten uçakla İstanbul'a dönen iş adamı Kavala'ya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı'nda gözaltı işlemi uygulandı.

Daha sonra Kavala, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.

OSMAN KAVALA KİMDİR?

Osman Kavala halkın çoğunluğu tarafından Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanınan bir işadamı. 

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'A SELAM

Ahmet Türk'ün Abdullah Öcalan'a önderdiği rehber isimlerden birisi de Osman Kavala'ydı. Sırrı Süreyya Önder'den Abdullah Öcalan'a selam gönderen Osman da kendisiydi.

İLK İŞLERİNDEN BİRİ TSK'NIN F-16 İHALESİNE GİRMEK OLDU

Babasının vefat etmesinin ardından aile şirketinin başına geçen Osman Kavala, TSK'nın F-16'larının koruma sistemlerinin geliştirilmesi ihalelerini alması olur.

Kavala, LORAL firmasının ürettiği bir sistemin F-16'larda kullanılacağını öğrenince 150 milyon dolar sermayeyle bu firmayla ortak olup MİKES şirketini kurar. Aralık 1988'de 345 milyon dolarlık F-16 modernizasyonunun 160 uçaklık ilk paket ihalesi sonuçlanır ve ihaleyi MİKES kazanır.

2014''ten bu yana Hollanda'da İşçi Partisi'nin Avrupa Parlamentosu üyeliğini yapan Kati Piri, Twitter hesabından Osman Kavala'nın alınmasına tepki gösterdi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, "Osman Kavala'nın İstanbul'da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Avrupa Parlamentosu'nda serbest bırakılması için acil çağrı başlatılmasını teklif edeceğim" şeklinde açıklama yaptı.

ziogo_1508384775_3561.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.