ABD'yle yapılan F-16 anlaşmasına tepki!

ABD'yle yapılan F-16 anlaşmasına tepki!
Çipras'ın, Trump ile Yunanistan'a ait F-16'ların modernize edilmesi konusunda anlaşmasına Yunan muhalafeti sert tepki gösterdi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ile Atina'ya ait F-16'ların 2.4 milyar dolara modernize edilmesi konusunda anlaşma sağlaması Yunan muhalefetinin tepkisini çekti.

Yeni Demokrasi Partisi, Çipras'ın ABD ziyaretinin bir fayda sağlamadığını savundu. Partinin açıklamasında, "F-16 modernizasyon anlaşması, Yunan ekonomisine 2.4 milyar dolara mal olacak ve Yunanistan yerine ABD'de istihdam imkanı yaratacak" ifadeleri kullanıldı.

KAMMENOS: TRUMP'IN ÖNERDİĞİNDEN DAHA UCUZA MAL EDECEĞİZ

Yeni Demokrasi'nin açıklamasına yanıt veren Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, modernizasyon çalışmalarının Trump'ın önerdiğinden daha ucuza mal edileceğini belirtti.

Kammenos, daha önce 30 F-16 Block 52 + Advanced için 3.2 milyar dolar talep edildiğini ancak uçakların 1.9 milyar dolara satın alındığını da anımsattı.

Kammenos daha önce de Twitter hesabından modernizasyonun 1.3 milyar dolara yaptırılacağını, geri kalan meblağın yardım programları ve tazminat için olduğunu  kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.