ABD'nin 'hediye ettiği' kentten rezalet görüntüler

ABD'nin 'hediye ettiği' kentten rezalet görüntüler
Geçtiğimiz günlerde ABD destekli YPG/PKK güçleri tarafından tamamının DEAŞ'tan geri alındığı ilan edilen kent merkezine örgütün flamaları asıldı.

Terör örgütü PKK/YPG Suriye'de DEAŞ'ın kalesi olarak bilinen Rakka'nın tamamını ABD destekli operasyonla ele geçirmişti. 

ABD destekli YPG/PKK güçleri tarafından tamamının DEAŞ'tan geri alındığı ilan edilen kent merkezine örgütün flamaları asıldı.

Kent meydanına asılan örgüt liderinin posterinin yanında PKK'nın uzantısı diğer örgütlere ait flamalarında asılı olduğu görülüyor.

İNGİLİZ TERÖRİSTTEN İTİRAF

Times muhabiri, PKK'lı teröristlerin Rakka operasyonunda en büyük silahlarının tüfekleri değil telsiz ve Google haritaları olduğunu belirttiği haberinde ABD'nin desteğini gözler önüne serdi.

Times muhabiri 28 yaşındaki İngiliz vatandaşı YPG'li terörist Kimmie Taylor, DEAŞ'la yaşadıkları çatışmayı şöyle aktarıyor: 'Onlardan üç kişi vardı. Biz on kişiydik ve onları alabilirdik'. Amirleri çekilmeleri konusunda ısrar etti. 'Bir hava saldırısı geldi. Bu gerçekten de gerekli değildi. Bundan şikayet etmiyorum, bu birçoğumuzun hayatını kurtardı. Ancak şuraya bir bak. Harap olmuş durumda. Burada yaşayan insanların durumu ne olacak?".

ABD'NİN YERLE BİR ETTİĞİ RAKKA'DA KORKUNÇ BİLANÇO

Terör örgütü PKK/PYD'nin ABD destekli Rakka operasyonu süresince en az bin 873 sivilin öldüğü, 450 binden fazla sivilin yerinden edildiği bildirildi.

"Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli aktivist ağının sosyal medyadan yaptığı açıklamada, PKK/PYD'nin 6 Haziran'da başlattığı ABD destekli operasyonda 3 bin 829 hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

En az bin 873 sivilin yaşamını yitirdiği ifade edilen açıklamada, 450 binden fazla sivilin yerinden edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.