Melih Gökçek istifa tarihini seçti!

Melih Gökçek istifa tarihini seçti!
Melih Gökçek yarın yani 20 Ekim'de istifa edecek deniliyor. Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek için bu tarih çok önemli. Peki ne olmuş 20 Ekim'de derseniz... İşte Melih Gökçek'in istifa tarihi olacak denilen 20 Ekim'in kerameti;

15 gündür ha bugün ha yarın istifa edecek denilen Melih Gökcek ile ilgili yeni bir tarih ortaya atıldı. İddia o ki Melih Gökçek istifa için 20 Ekim tarihini seçti. Sebebi de bu tarihin onun hayatında önemli bir yer ediyor olması.

Peki 20 Ekim'de ne olmuş derseniz. Melih Gökçek'in hayatındaki 4 önemli olayın tarihi aynı. Önce tarihleri verelim:
20 Ekim 1948 / 20 Ekim 1954 / 20 Ekim 1975 / 20 Ekim 1991

Bu tarihlerde Gökçek'in hayatında ne oldu?

20 Ekim 1948 tarihi Melih Gökçek'in doğum günü. Gökçek avukat bir baba ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak Ankara Keçiören'de dünyaya geldi. Gökçek aslen anne tarafından Kosovalı, baba tarafından ise Urfa Halfetili.

20 Ekim 1954 tarihi Gökçek'in eşi Nevin Gökçek'in doğum günü. Gökçek'in eşi Nevin Gökçek Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun. 30 yıl öğretmenlik yapan Nevin Gökçek, aslen Düzce Akçakoca ilçesinden.

20 Ekim 1975 tarihi Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'in evlendikleri gündür. Gökçek ile eşi Nevin Hanım'ın evliliklerinden Ahmet ve Osman ismini verdikleri 2 çocukları oldu. Ahmet Gökçek evli, Osman Gökçek ise Beyaz TV'nin başında.

20 Ekim 1991 - Melih Gökçek'in milletvekili seçildiği tarih. Gökçek 1991 senesinde seçimle Refah Partisi milletvekili olarak meclise girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve seçimi kazandı. Aynı yıl Recep Tayyip Erdoğan'da İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. Gökçek kesintisiz o günden beri Ankara belediye başkanı olarak görev yapıyor.

1999'DAN BERİ BAŞKAN

Ankara kulislerinde 20 Ekim tarihini Melih Gökçek'in hayatındaki kritik önemi sebebiyle seçtiği konuşuluyor. Makam odasını topladığı söylenen Melih Gökçek'in direnmeyip istifasını vermesi bekleniyor. 33 yıldır siyasetin içinde olan Melih Gökçek, 5 dönem üst üste seçim kazandı. Melih Gökçek, 1999, 2004, 2009 ve 2014 Yerel seçimlerinde başkan seçilerek kesintisiz en uzun süre başkanlık yapan isim oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.