Obama'ya tam destek! Siyasete geri dönüyor!

Obama'ya tam destek! Siyasete geri dönüyor!
ABD'nin eski Başkanı Barack Obama, önümüzdeki ay yapılacak seçimler için New Jersey ve Virginia'daki Demokratik vali adaylığı için kampanya başlatarak siyasete geri dönüyor.

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama, önümüzdeki ay yapılacak seçimler için New Jersey ve Virginia'daki Demokratik vali adaylığı için kampanya başlatarak siyasete geri dönüyor. Eski cumhurbaşkanının Beyaz Saray'ı terk etmesinden bu yana ilk kez politika sahnesine geri döndüğüne işaret ediyor

Bu yılın başlarında daha ılımlı görünüşlerin aksine, Obama iki eyalete birden tek başına giremeyecek. Sene biterken halka daha fazla yaklaşmayı ve 2018 ara seçimlerine hazırlıklara başlamayı planlıyor.

Rutgers Üniversitesi profesörü David Greenberg, "Obama, farklı konularda rol oynayan ve siyasette yer alan aktif bir eski cumhurbaşkanı olmaya kararlı görünüyor" dedi.

Obama, New Jersey ve Virginia'daki seçmenleri bu yıl sadece iki valilik yarışına zorlamayı umuyor. Hem Demokrat Virginia Valisi Terry McAuliffe, hem de Cumhuriyetçi New Jersey Valisi Chris Christie'nin görev süresi tamamlanıyor. 7 Kasım yarışları, geçen yıl Başkan Donald Trump'in zafer karşısında Demokratların gücünün bir parçası olarak görülüyor.

Obama, Cumhuriyetçi parti valisi Kim Guadagno'ya karşı koşan Demokrat aday Phil Murphy için özel bir 'başlama vuruşu propagandası' nedeniyle ilk olarak New Jersey'deki kampanya çalışanlarına girecek. Daha sonra eski cumhurbaşkanı, Cumhuriyetçi Ed Gillespie aleyhindeki kampanyasında Demokrat Ralph Northam'a destek sağlamak için Virginia'nın Richmond kentine gidecek. 

Ayın sonlarında Obama, 31 Ekim ve 1 Kasım'daki ilk ObamaFoundation liderliği zirvesine başkanlık yapmak için Chicago'ya gidecek ve konuşmacı olarak İngiltere'den Prens Harry'yi, eski İtalyan Başbakanı Matteo Renzi ve Gloria Estefan gibi sanatçıları, Rapçi Chance ve indie rock grubu The National'ı getirecek. 

AMERİKALILAR OBAMA HAKKINDA OLUMLU DÜŞÜNÜYOR

Obama'nın popülaritesi hala yadsınamaz. Ağustos'ta NBC News / Wall Street Journal gazetesinde yapılan bir ankette Amerikalıların yüzde 51'i Obama hakkında olumlu görüşlerini belirttiler; yüzde 35'i ise olumsuz fikir beyan etti. Aynı ankette yüzde 36, Trump hakkında olumlu görüş bildirdiklerini ve yüzde 52'si olumsuz bir görüş bildirdiklerini söyledi. 
Richmond'da, binlerce kişi Obama'nın mitingine bilet almak için Salı günü sıraya girdiler.  

67 yaşındaki emekli Richmond sosyal hizmet uzmanı Nancy Jackson, Obama'yı 'olağanüstü derecede' özlediklerini ve üçüncü, dördüncü ve beşinci dönem hizmet edebilmesini dilediğini söyledi. Trump'un göreve başlamasından bu yana kendisi gibi seçmenlerin umutsuz olduklarını söyledi. "Sanırım Obama tünelin sonuna ışık getirecek" dedi.

Obama, sekiz yıllık görev süresinin ardından Trump'ın sürekli eleştirileri ve çabalarından dolayı toplum hayatından asla yok olmadı .

Princeton Üniversitesi'nden başkanlık tarihçisi Julian Zelizer, Obama'nın 'oldukça hızlı bir şekilde' geri dönmek zorunda kaldığını belirtti ve "Mevcut cumhurbaşkanı, yapılması gerekenlerle ilgili tüm geleneksel varsayımları değiştirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.