Artık sonlarının geldiğinin farkındalar! PKK'nın tükenişi telsize böyle yansıdı

Artık sonlarının geldiğinin farkındalar! PKK'nın tükenişi telsize böyle yansıdı
Irak’ın kuzeyinde 2 PKK’lı arasındaki telsiz görüşmesi, örgütün durumunu ortaya koydu: Bu kış donarak öleceğiz. Kimse gelmiyor. Zaten öleceklerini bilerek niye katılsınlar

Güvenlik güçlerinin yurt içinde ve sınır ötesinde düzenlediği başarılı operasyonlarıyla ağır darbe yiyen PKK'daki çaresizlik telsiz konuşmalarına yansıdı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son bir ayda gerçekleştirdiği operasyonlarda 169 terörist etkisiz hale getirilirken, terör örgütü PKK'ya ait sığınak ve barınaklar yerle bir edildi. Terör örgütünde yaşanan çözülme ve yaşadıkları panik ise teröristler arasındaki telsiz konuşmalarına da yansıdı. Telsize yansıyan konuşmalara göre örgüte katılım yok.

Irak'ın kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgede geçen hafta sonu kaydedildiği öğrenilen iki terörist arasındaki 7 dakikalık telsiz konuşmasının ayrıntıları ise örgütün durumunu ortaya koyuyor:

Hogir: Nasılsın?
Çarçella: İyiyim arkadaş. Siz nasılsınız?)
Hogir: Kötüyüm, kötüyüm, hastayım. Başım ağrıyor.
Çarçella: Kötü bir şey mi var?

12 KİŞİDEN 4 KİŞİ KALDI 

Hogir: Bundan daha kötü ne olur arkadaş. Başımızı kaldırsak T.C. askeri öldürüyor. Bu kış soğuktan donarak öleceğiz. Kış üslenmesi yapamadık.

Çarçella: Arkadaş bu sorun sadece senin değil. Tüm arkadaşların sorunu... (gülerek devam ediyor) Cemal (Murat Karayılan), Cuma (Cemil Bayık), Abbas (Duran Kalkan), Fuat (Ali Haydar Kaytan) başkanların sorunu değil. (gülmeye devam ediyor)
Hogir: Doğrudur arkadaş.
Çarçella: Kaç arkadaşsınız ?
Hogir: 12 kişiydik, 4 kişi kaldık
Çarçella: Ne Türkiye'den ne Suriye'den kimse gelmiyor. Öleceklerini bilerek gelirler mi?
Hogir: Gelmezler arkadaş gelmezler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.