ABD'ye çok sert çıktı: İlişkilerimizi etkiler...

ABD'ye çok sert çıktı: İlişkilerimizi etkiler...
Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Yıldırım, PKK elebaşı Öcalan’ın posterinin Rakka'daki meydana asılmasına ilişkin soruya şöyle cevap verdi;

BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK

"Bunu bizden ziyade ABD'nin değerlendirmesi gerekir. Bu görüntüler büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABD'ye hep söyledik, bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü son fotoğraf ortaya koymuştur.

MÜTTEFİK İLİŞKİMİZE ZARAR VERİR

ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamaları için daha neyi görmek istiyorlar. PKK terörist başının fotoğrafının orada sergileniyor olması, Amerika-Türkiye müttefik ilişkine de en büyük zararı vermektedir. Dolayısıyla bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor. Bunu da bu vesileyle hatırlatmak isterim."

KENT MERKEZİNE TERÖRİSTBAŞININ POSTERLERİ ASILMIŞTI

DEAŞ terör örgütünün başkent ilan ettiği Rakka, aylar süren kuşatmadan sonra yapılan 4 aylık bir operasyonla SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD tarafından ABD’nin yardımıyla salı günü geri alınmıştı. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG mensupları, Rakka meydanında PKK elebaşı Öcalan’ın posterini asmış, meydandaki törende konuşma yapan bir YPG militanı ise Rakka’nın alınmasını Öcalan’a adamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.