Dikkat! 4 günde her şey değişecek!

Dikkat! 4 günde her şey değişecek!
Balkanlar ve Orta Akdeniz’den gelen hava dalgası, gelecek hafta sıcaklığı düşürecek. Uzmanlar, yazın son günlerini yaşadığımızı belirtirken, sel riskine karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelecek salı gününden itibaren serin ve yağışlı havanın tüm yurtta etkili olacağını duyurdu. Hava sıcaklıklarında 8-10 derece azalma öngörülürken, uzmanlar Ege, Akdeniz ve Marmara’da sel riskine karşı uyarılarda bulundu.

Yağış serinletecek

İstanbul Teknik Üniversitesi MeteorolojiMühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Sibel Menteş, “Çarşamba gününe kadar sıcak hava devam ediyor. Ardından Ege bölgesi ve Trakya’dan başlayarak Marmara’yı ve tüm yurdu etkisi altına alacak yağışlı ve serin havanın etkisine gireceğiz” dedi.

Yağmurlu hafta

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek ise, salı gününden sonra yağışlı havanın Türkiye’nin batı bölgeleriyle Batı Karadeniz’i etkisi altına alacağını belirterek, “Mevsim normallerinin üzerinde yaşadığımız sıcak havanın ardından yağış dalgası yaşayacağız. Salı ve çarşamba yağış ve lodos var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.