ABD'den şaşırtan çıkış! Bizim haberimiz yok

ABD'den şaşırtan çıkış! Bizim haberimiz yok
ABD DışişleriBakanlığı yaptığı açıklama ile, İran'ın Irak'la iş birliğinden haberleri olmadığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Irak'la iş birliği yaptığına dair bir bilgisi olmadığını bildirdi. Bakanlık sözcüsü Nauert, İran'ın kendileri için her zaman "büyük bir endişe kaynağı" olduğunu belirtti.

Bakanlık sözcüsü Heather Nauert, Irak ve İran'ın iş birliğine dair, "İran'ın dahil olduğundan haberim yok" ifadelerini kullandı.

İran'ın sadece Irak'ta değil, bütün bölgede kendileri için her zaman ‘büyük bir endişe' olduğunu belirten Nauert, "İran rejimi kötü şeyler yaşanmasına yol açıyor" dedi.

Ayrıca Nauert ise İran'ın etkisinin, ABD'nin ve İran'ın bölgedeki diğer rakiplerinin sağladığı yardımla azaltılabileceğini belirtti.

CIA DİREKTÖRÜ: HABERİM VAR

Öte yandan CIA Direktörü Mike Pompeo ise İran'ın Irak'la iş birliği yapıp yapmadığına dair soruya, "Bundan haberim var" diye karşılık verdi.

ABD Senatosu'nun Silah Hizmetler Komitesi üyesi Ted Cruz ise duruma tepki göstererek, "Irak hükümeti bu yolda devam edip İran'ın kuklası olarak hareket edecekse, ABD'nin bu ülkeye olan desteğinin tekrar değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.