Deniz Baykal ile ilgili kritik açıklama

Deniz Baykal ile ilgili kritik açıklama
Prof. Dr. İbiş: "Deniz Bey'in şuuru kapalı, durum ciddi, yaşamsal bulguları normal ve iyiye gidiş sürecinin en önemli bulgularından biri de bu. Normal seyrini koruyor" dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan ibiş şunları söyledi:

Deniz Bey'in şuuru kapalı. Beyin sapı fonksiyonları iyiye gidiyor.

Beyin fonksiyonları güne gün daha iyiye gidiyor. Beynin toparlaması süreç alır, sabırla beklemek lazım.

Elbette ki Deniz Bey’in genel destek, cihazlı solunum desteği ve beyin desteği tedavileri devam ediyor. Kendi solunumunu yapacak durumda ama arkadaşlar fazla yorulmamaları için destek uyguluyorlar. Lütfen bizim yazılı ya da kamera karşısındaki açıklamalarımız dışındaki bilgilere itibar etmeyin. Doğrusunu bizden alırsınız. Lütfen onlara itibar etmeyin. Biz her konuyu şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz.

Cerrahi müdahale gerektiren bir endikasyon yok. Önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmeler olur değerlendirmek gerekir. Kafatasının açılan kısmının kapatılmasını dışarıda bırakırsak cerrahi müdahaleye gerek yok.

Her gün bir miktar daha olumlu bilgileri paylaşıyoruz. Şu ana kadar geçirilen süreç hiç uzun değil kısa bir süreç. Bunun günler aldığını hepimiz biliyoruz. Sürecin gelişmesini takip etmemiz gerekiyor.

Bilinci kapalı olması uyutulmayla ilişkili değil. Kendi fizyolojik yapısıyla ilgili olarak bilinci kapalı. Uyutulma işlemi beyin fonksiyonlarını minimuma indirip kendisini toparlamasını sağlamak için.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.