Derbide kazanan yok!

Derbide kazanan yok!
Spor Toto Süper Lig'de 9. haftada Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği derbi mücadelesi 0-0 eşitlikle sona erdi.

Galatasaray - Fenerbahçe maçı, golsüz eşitlikle sona erdi: 0-0. Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasındaki dev derbi, Türk Telekom Stadyumu'nda oynandı.

İki takımın da organize olmakta zorlandığı maça Cüneyt Çakır'ın kararları damga vurdu. Çakır'ın birçok pozisyonda verdiği ve vermediği kararlara itiraz edildi. Galatasaray'da Younes Belhanda, 73. dakikada penaltı beklediği pozisyonda 2. sarı kartını görerek oyun dışında kaldı.

Puan farkı 8'de kaldı

Galatasaray bu skorun ardından puanını 23 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise, puanını 15 yaptı ve Galatasaray ile arasındaki 8 puanlık farkı azaltamadı.

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacakken, Fenerbahçe ise evinde Kayserispor'u konuk edecek.​


GALATASARAY 0-0 FENERBAHÇE

STAT: Türk Telekom

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

GALATASARAY: Fernando Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz (Dk. 19 Iasmin Latovlevici), Jason Denayer, Fernando, Badou Ndiaye, Tolga Ciğerci, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli (Dk. Ahmet Çalık), Bafetimbi Gomis (Dk. 80 Eren Derdiyok)

FENERBAHÇE: Carlos Kameni, Mauricio Isla, Roman Neustadter, Luis Neto, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Ozan Tufan (Dk. 90 Aatif), Nabil Dirar, Mathieu Valbuena (Dk. 72 Alper Potuk), Giuliano, Vincent Janssen (Dk. 72 Roberto Soldado)

SARI KARTLAR: Dk. 10 Mariano, Dk. 24 Denayer, Dk. 34 - 73 Belhanda, Dk. 53 Fernando (Galatasaray) - Dk. 44 Neto, Dk. 77 Alper (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Dk. 73 Belhanda (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR

3'üncü dakikada Galatasaray mücadelenin ilk tehlikesini yarattı. Younes Belhanda'nın kullandığı duran topta yaşanan karambol sonucunda top Feghouli'nin önünde kaldı. Feghouli'nin vuruşu savunmadan dışarı gitti.

6'ncı dakikada Fenerbahçeli Janssen Serdar Aziz'e yaptığı müdahalenin ardından topu filelere gönderdi ancak hakem Cüneyt Çakır, Janssen'in yaptığı hareketi faul olarak değerlendirdi ve golü geçersiz saydı.

20'nci dakikada Bafetimbi Gomis rakiplerinden sıyrıldı ve ceza sahası içerisinde vuruşunu yaptı. Kameni kurtardı.

21'inci dakikada Galatasaray ceza sahasına gelen ortaya Valbuena ve Muslera yükseldi, ikisi de topa dokunamayınca meşin yuvarlak boşta kaldı. Sarı-kırmızılı takımın savunması topu uzaklaştırdı.

27'nci dakikada Galatasaray Fenerbahçe yarı alanında topu kaptı ve hızlı çıktı. Gomis topu ayağından açtı, seken top Feghouli'ye geldi. Feghouli, Belhanda'ya, Belhanda, Tolga'ya verdi. Tolga'nın vuruşu savunmadan sekerek kaleci Kameni'de kaldı.

30'uncu dakikada Maicon meşin yuvarlağı içeri gönderdi, Belhanda'nın vuruşu üstten dışarı gitti.

40'ıncı dakikada Fenerbahçe Janssen ile tehlikeli geldi. Hollandalı oyuncunun vuruşu üstten auta çıktı.

43'üncü dakikada Fenerbahçe Ozan Tufan'la topu çaldı. Valbuena'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Janssen, kötü bir vuruş yaptı ve top dışarı gitti.

İlk yarı 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

46'ncı dakikada Fenerbahçe Janssen ile pres yaptı. Muslera çalım atmayı denedi, başarısız olunca top kornere çıktı.

49'uncu dakikada Latovlevici içeri kesti, seken top Tolga'da kaldı. Tolga'nın kafa vuruşu'nu Kameni kornere çeldi.

54'üncü dakikada Fernando Muslera'nın kullandığı degaj Valbuena'da kaldı. Fransız oyuncunun vuruşu dışarı gitti.

67'nci dakikada sarı-kırmızılı takımın kullandığı köşe vuruşunda Belhanda Latovlevici'ye çıkardı. Latovlevici'nin ortasını savunma karşıladı.

73'üncü dakikada Galatasaraylı Fernando meşin yuvarlağı Belhanda'ya aktardı. Belhanda kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır, Belhanda'nın kendisini aldattığını belirterek 2'nci sarı karttan oyun dışında bıraktı.

90'ıncı dakikada sağ kanattan gelen topta Fenerbahçe tehlikeli geldi. Savunma araya girerek topu taca gönderdi.

Mücadelenin kalan bölümünde tehlikeli gol pozisyonu yaşanmazken, iki ekip de sahadan birer puan ile ayrılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.