‘Komutan sallamıyor’

‘Komutan sallamıyor’
Akıncı Üssü davasına giren MİLSEC hattı dökümlerinde darbecilerin Hava Kuvvetleri karargahında gerçekleştirdiği bir konuşma dikkat çekti.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Akıncı Üssü davasına, ismi darbecilerin atama listesinde geçen ve tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan hakkında bir konuşma dökümü girdi. 15 Temmuz gecesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nde gerçekleşen konuşmalarda, darbecilerin Demirarslan’ı hazırladıkları atama listesini kabul ettirmeye çalıştığı görüldü. Darbeci eski Tuğgeneral Kemal Mutlum ile eski Yarbay Ayhan Çatıkkaya’nın Milli Telsiz Ses Emniyet Cihazı (MİLSEC) kullanarak yaptığı konuşmalarda, ifadesinde 15 Temmuz gecesi İzmir’deki Kaklıç Hava Üssü’nden Eskişehir’deki Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’ne gitmeye çalıştığını söyleyen Demirarslan’ı Hava Kuvvetleri Komutanı olması için ikna etmeye çalıştıkları dikkat çekti.

PEK TARAF DEĞİL GİBİ

Askeri bilirkişiler tarafından hazırlanan dökümlerde, darbenin önde gelen isimlerinden Tuğgeneral Mutlum ile Hava Kuvvetleri Genel Sekreterlikte görevli Yarbay Çatıkkaya arasında 16 Temmuz 2016’da saat 01.23’de yapılmış görüşmede şu konuşmalar geçiyor;

* Yarbay Çatıkkaya: Demirarslan Hava Kuvvetleri Komutanı diye evrak geldi. Hava Kuvvetleri Komutanı Tutuklandı diye.

* Tuğgeneral Mutlum: Hıı

* Yarbay Çatıkkaya: İşte Genelkurmay bir emir göndermiş ama kimse bir şey yapmıyor şu anda.

* Tuğgeneral Mutlum: Sallamıyor diyon, Demirarslan ile görüştünüz mü?

* Yarbay Çatıkkaya: Şimdi görüşüldü komutanım getirtme konusunda, pek taraf değil gibi de.

* Tuğgeneral Mutlum: İkna edin o zaman.

* Yarbay Çatıkkaya: Biraz şey evet soğuk gibi, şimdi Kavak albay ikna etmeye çalışıyor.

İFADESİNDE REDDETMİŞTİ

Demirarslan, daha önce verdiği ifadede sözde sıkıyönetim görevlendirme listesinde ‘Hava Kuvvetleri Komutanı’ olarak göründüğünü meslekten ihraç edilen Albay Veysel Kavak ile yaptığı telefon görüşmesinde, öğrendiğini savunarak, “Olmaz öyle şey, bu liste nereden çıkmış? Saçmalık. Sıkıyönetim emrine kesinlikle uyulmayacak” emrini ilettiğini savunmuştu.

KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.