Ve IKBY Parlamentosu karar aldı! Tarih verdiler

Ve IKBY Parlamentosu karar aldı! Tarih verdiler
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu, 1 Kasım'daki başkanlık ve milletvekili seçimlerini 8 ay erteleme kararı aldı.

25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunun alt üst ettiği Irak'ta, Mesut Barzani köşeye sıkıştı. Dünyaya kulak tıkayan ve Bağdat yönetiminin restini hiçe sayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri, referandumun ardından 16 Kasım'da tartışmalı tüm kentleri Irak ordusuna karşı yitirince koltuğunu sağlama almak için seçimleri erteledi.

Barzani'nin televizyonu Rudaw, 1 Kasım'da yapılması planlanan Başkanlık ve parlamento seçimlerinin sekiz ay ertelendiğini duyurdu.

Parlamentoda bugün yapılan oylamaya 68 milletvekili katıldı, muhalif partiler oturumu boykot etti. Oylamada 60 milletvekili evet, sekizi ise hayır tercihini kullandı.

Oturuma katılmayanlar arasında Barzani'yi istifaya çağıran muhalif Goran (Değişim) Hareketi ile İslami Toplum Partisi (Komel) ve Irak Türkmen Cephesi bulunuyor.

Toplamda 111 sandalyeli bölgesel mecliste Barzani'nin Kürdistan Demokrasi Partisi (KDP) 38, Goran 24, KYB 18, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) 10, Komel ise altı milletvekiliyle temsil ediliyor.

Mecliste birer milletvekiline sahip dört parti ile azınlıkların 11 milletvekili bulunuyor.

Goran Hareketi'nin hedefindeki Barzani, Talabanilerin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile de kavgalı. IKBY lideri tartışmalı kentlerde yaşadığı hezimeti unutturabilmek için KYB'yi suçluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.