Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki

Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki
Başbakan Erdoğan, AK Parti genel merkezinde düzenlenen aday tanıtım programında bir konuşma yaptı. Konuşmasına İsrail vahşetine sert tepki göstererek başlayan Erdoğan, dünyaya da "Bu vahşete sessiz kalmayın" çağrısı yaptı.

Konuşmasına İsrail katliamları ile başlayan Erdoğan: 

İSRAİL'E: BU SAVAŞI DURDUR!
"Filistinliler, şehadete kadar bu mücadelelerini sürdürürüz diyorlar. İsrail, askeri tesisleri, karargahları vurmuyor. İsrail sivil yerleşim yerlerini vuruyor. Dün izledik, BM binası, medya mensuplarının bulunduğu binaları vurdu. Bu vahşeti hangi gerekçe makul kılar. Hastanelerin vurulmasını neyle açıklayabiliriz. bu dram bütün insanlığın gözü önünde gerçekleşiyor. Bütün insanlık bunu izliyor. Televizyonların bir kısmı da yayınlamıyor. Çünkü İsrail kontrolünde olan bir medya da var. Onlar da yayınlayabilseler olay çok farklı boyutlarda olur. BM Güvenlik Konseyi'nin son kararı bağlayıcı olmasına rağmen BM hala sessiz. AB malesef seyrediyor. 18-19'unda Avpura'da olacağım. Bunu dile getireceğim. BM Genel Sekreteri İsrail'deyken Gazze'deki BM binası vuruyor. Bu açıkça dünya ile dalga geçmektir. İsrail'e sesleniyorum; daha fazla masumlar ölmeden bu savaşı durdurun. Bütün dünyaya sesleniyorum; bu katliama seyirci kalmayın."

SÖZ DİNLEMEYEN İSRAİL'İN BM'DE NE İŞİ VAR?
"İslam ülkeleri parlamentolar arası toplantı geçen gün toplandı. TBMM Başkanımızın başkanlığında yapılan bu toplantı ile de İslam dünyasının bu konudaki yaklaşım ortaya kondu. Barışın bir an önce tesisi için elimizden gelen gayreti sergilemeliyiz. Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararının hala uygulanmamaş olması kabul edilemez. İsrail bunlara alışkın tabi. Bugüne kadar sayısız kararı uygulamamışlar. BM, böyle bir ülkeyi nasıl kapıdan içeri sokuyor. Ben bu soruyu kendime soruyorum. Hem kararlar bağlayıcı diyeceksiniz hem de ona uymayan bir ülkeyi tanıyacaksınız. Uluslararası camianın Gazze'nin yaralarını sarmak için el birliği yapması gerekiyor. Bölgede huzur ve barışın sağlanması için güyret görtermeye kararlıyız. Bunu yaparken hiç bir çıkar ve siyasi mühahaza göstermediğimizi, tüm ülkelerin de bu şekilde hareket etmelerini beklediğimizi belirtiyorum."

ANTİSEMİTİZM VURGUSU
"Antisemitizm insanlık suçudur, buna müsaade edemeyiz. Bu ülkenin, bu bayrağın altında toplanmış herkes bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Hepimiz aynı havayı soluyoruz. Aynı topraktan besleniyoruz. Kader ortaklığı yapıyoruz. Ülkemizde yaşayan bu tür vatandaşlarımıza duygusal davranmak suretiyle akla hyale gelmez şeyler yapmak doğru değildir. Bir ilimizde yapılan 'buraya şunlar şunlar giremez, köpekler girer' ifadeleri çok yanlıştır. Bizler, yaratılanı yaradandan ötürü seven bir milletin mensuplarıyız. Ülkemde kimsenin kendisini baskı altında hissetmesini kabul edemem."

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.