Feghouli'den Türkiye itirafı! 'Şaşkınlığa uğradım'

Feghouli'den Türkiye itirafı! 'Şaşkınlığa uğradım'
Galatasaray Dergisi'nin Kasım sayısının kapağında ve ana röportaj sayfasında Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli yer alıyor.

Galatasaray Dergisi'nin Kasım sayısının kapağında ve ana röportaj sayfasında  Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli yer alıyor. 

"ANNEM TEMİZLİĞE GİDERDİ..."

"Normal bir mahalle hayatıydı yaşadığımız. Annem ev hanımıydı. Bir yandan da temizlik yaparak bizleri geçindiriyordu. Dört erkek kardeştik. Hızlıca büyüyerek hayata atılmamız gerekiyordu. Çünkü annem her zaman evde olamıyordu. Çok güvenli olan bir yer olduğunu söyleyemem ama biz iyi olmak zorundaydık. Doğru yoldan sapmamak için de kendi yolumuzu çizmeliydik. Bunun için de futbol oynarken çok fazla fedakarlıkta bulundum."

"BİRÇOĞU BAŞARAMADI AMA BEN BAŞARDIM"

"Ben futbolcu olacağıma her zaman inanıyordum. Hatta şunu söylemeliyim; annemle konuşurken her zaman, 'Anne merak etme, bir gün büyük bir futbolcu olacağım ve biz bu mahalleden çıkıp gideceğiz' derdim. Bunu söyleme arzusu her zaman içimde vardı. Bir an değil, her zaman inandım. Çocukluk arkadaşlarımla karşılaştığımda bana 'Senin başaracağını biliyorduk' derler. Futbol oynadığım dönemde benden daha yetenekli çocuklar olurdu etrafımda ama birçoğu başaramadı. Belli bir noktadan sonra kopup gittiler. Ben her zaman inandım.

"GALATASARAY'A KUPA İÇİN GELDİM"

"Valencia'da oynarken kupa kazanmak çok kolay değil. Çünkü Barcelona ve Real Madrid gibi çok zorlu iki rakibiniz var. Avrupa kupalarında ise iki kez yarı final oynadık. Benim Galatasaray'a geliş amaçlarımdan bir tanesi de kupa kaldırmak. Burada hem ligde hem Avrupa'da kupa kaldırma hedefim var."

"AKLIMDA SADECE TEK BİR ŞEY VAR..."

"Aslında lider bir oyuncu olup olmadığımı bilmiyorum. Ama şu kesin; ben sahada saklanan bir oyuncu değilim. Gerektiğinde sorumluluk alırım. Her zaman en iyisini yapmak için sahaya çıkacağıma dair söz verebilirim. Sahaya çıkarken hiçbir zaman kişisel istatistikleri düşünmem. Aklımda sadece bir şey var, o da takım. Bütün kariyerim boyunca bu şekilde düşünüp, hareket ettim. Doğru olduğuna inandığım şeyleri insanların yüzlerine söylerim. Doğru şekilde yaşamak ve sahada her şeyimi vermek benim için çok önemli."

"FİLİSTİN'DE TAKİP EDİLDİĞİM İÇİN..."

"2014 Dünya Kupası sırasında Gazze'de sevincimi yansıtan bir grafiti yapıldı... Bundan gurur duydum. Filistin'de beni takip etmelerinden dolayı çok gururlandım ve derinden etkilendim. Biz Cezayirliler, Filistinlilere karşı her zaman dostluk hissederiz. Cezayir'e gittiğinizde Filistin bayraklarını görebilirsiniz. Korkunç şeyler yaşıyorlar ve buna rağmen benim başarımı duvara taşımaları beni derinden etkiledi."

"G.SARAY BÜYÜK KULÜP, TÜRKİYE'DE ŞAŞIRDIM"

"Çok uzun zamandır Galatasaray'ı tanıyorum ve büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Batıdaki Türkiye imajı ile buradaki durum arasında fark var. Açıkçası gelince şaşkınlığa uğradım. Geldiğim için çok mutluyum. Ben büyük bir kulüpte oynamak, büyük heyecanlar yaşamak ve kupalar kazanmak istiyordum. Yapılan teklif hoşuma gitti, kabul ettim ve kontratı imzaladım. Buraya beş sene içinde kazanabileceğim kadar kupayı almak için geldim."

"EŞİM TÜRK YEMEKLERİNİ DENEMEYE BAŞLADI"

"Eşim ağırlıklı olarak Cezayir yemeklerini yapıyor. Türk yemeklerini de denemeye başladı. Her iki mutfak da birbirine benziyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.