Şoke eden görüntüler! Ekmek bıçaklarıyla...

Şoke eden görüntüler! Ekmek bıçaklarıyla...
Kaçak baraka ve çadırları kaldırdı. Barakalarını yıktırmak istemeyen vatandaşlar bıçakla zabıta ve polise direndi, ekipler biber gazıyla müdahale etti.

Bursa'da konutların içine inşa edilen Kaçak baraka ve çadır sahipleri yıkıma bıçakla direnince zabıta ve polis biber gazıyla müdahale etti. Roman vatandaşların çok sayıda başıboş atı da zabıta ekiplerince nefes kesen kovalamaca sonunda toplandı 

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinde vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine başıboş dolaşan atlar ve kaçak barakalara yönelik büyük bir operasyon düzenledi. Zaman zaman gergin anların yaşandığı operasyonda 9 at yakalanıp 7 baraka yıkılırken, zabıta ekiplerine taş ve bıçaklarla saldıran vatandaşlar, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Görüntü ve çevre kirliliğini önlemek için sık sık operasyonların yapıldığı Yunuseli ve Güneştepe çevresinde, başıboş dolaşan atların yakalanmasının yanı sıra kaçak barakalar, OsmangaziBelediyesi’nin düzenlediği operasyon ile yıkılarak temizlendi. Sabah saatlerinde çevik kuvvet polisleri eşliğinde bölgeye giden Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle aralarında dolaşan sahipsiz atları tek tek toplayarak kamyonetlere yükledi. Atların toplandığını gören bazı vatandaşlar, zabıta ekipleriyle tartıştı. Atları vermek istemeyen vatandaşlar, isteklerini kabul ettiremeyince zabıta ve polis ekipleri ile tartıştı.

Oldukça geniş bir alanda gerçekleştirilen operasyon sırasında, kaçak barakalardaki atların alınmasını engellemek isteyen bazı vatandaşlar, barakalardaki atları sokağa salarak kaçırmak istedi. Kaçan atları yakalamak isteyen ekiplerin atları kovalamaları ilginç görüntülere sahne oldu. Bu arada, kendilerine ait olmayan boş arazilere yaptıkları barakalarda kalan vatandaşlar, önce uyarıldı, ardından barakalarındaki eşyaları boşaltıp çıkmaları istendi. Bu sırada, bir barakada tek başına kalan bir vatandaş, uykusundan polis ve zabıta ekipleri tarafından uyandırılarak, barakayı boşaltması istendi. Zabıta ve polis ekiplerine, yan taraftaki inşaatın bekçisi olduğunu söyleyip barakadan çıkmak istemeyen ve direnen vatandaş, ekiplerin kararlı tutumu karşısında barakasını boşalttı. Ardından iş makinasıyla barakaları yıkan zabıta ekipleri, vatandaşların taşlı bıçaklı saldırısına uğradı. Ortamın bir anda gerildiği yıkım sırasında yaşanan bıçaklı saldırı karşısında çevik kuvvet ve asayiş ekipleri, saldırganlara biber gazı ile müdahale etti. Zabıta ve polis ekipleri, kendilerine bıçak ve taşlarla saldıran vatandaşlardan ikisini gözaltına aldı.

Operasyonda 30 polis, 15 zabıta ile Çiftçi Malları Mallarını Koruma Kurulu’ndan 5 bekçi görev yaptı. Ayrıca 1 iş makinası, 3 kamyon ve kamyonetin bulunduğu operasyonda, bir ambulans ile veteriner hekim de yer aldı. Yakalanan 9 at, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Barınağı’na götürülürken, 7 baraka da iş makinası ile yıkıldı.

İlçede bu tür operasyonların düzenli şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin belli bölgelerinde zaman zaman yaşanan bu tür olumsuzluklara, zabıta ekiplerimiz kararlı bir şekilde müdahale ediyor. Vatandaşlarımızı rahatsız eden hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceğiz” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.