Erdoğan tarih verdi! Yabancı sınırı açıklaması

Erdoğan tarih verdi! Yabancı sınırı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında yabancı sınırıyla ilgili açıklamalar yaptı.

NTV Spor'un sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemin tartışma konularından biri olan 'Yabancı sınırı' ile ilgili olarak, "2019'dan sonra TFF yabancı sınırını masaya yatırmalı" dedi.

'2019 SONRASI...'

Erdoğan, ''Yasa neyi emrediyorsa, şüphesiz ki bütün kulüpler onu yapıyor. Kulüplerimiz, oyuncuyu niye hazırlar? Milli takım için hazırlar. Ne kadar bir oyuncu süre alırsa, milli takıma adaylık konusunda da şansı artacaktır. Şu anda yurt dışındaki lejyonerlerimizi almak suretiyle, takım oluşturmaya çalışıyoruz. Şu andaki birçok yabancı futbolcuyla, diyelim ki 2019'a kadar anlaşmalar yapılmış. Buna göre bunun üzerinde spekülasyon yapmaya gerek yok, bu yürüyen bir süreç. 2019 sonrası için TFF bütün kulüplerle bunu masaya yatırmalı ve nasıl yürüyelim, buna bakmalı.

"TAMAMEN TERS BAKMAMAK LAZIM"

Yabancı futbolcu olmasın mı? Hiç olmasın mantığı yanlış. Onların da bize katacağı çok şey var. Yabancı sporcuyu İngilizler, Fransızlar oynatıyor. Keşke kendi tohumlarımızdan, topraklarımızdan yetişse; ama bu olmuyorsa, bu dünyanın da bir gerçeğiyse buna da tamamen ters bakmanın bana göre pek faydası olmaz. ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.