Resmen açıklandı! İflasa bir adım kaldı

Resmen açıklandı! İflasa bir adım kaldı
Borçlarına ait iki faiz ödemesini gerçkeleştiremeyen Venezuela'ya ilk darbe S&P'den geldi.

S&P bu ülkenin kredi notlarını seçilmiş temerrüt seviyesine indirdi. Kurum ayrıca, ülkenin yerel para cinsinden kredi notlarını olası bir temerrüde düşme riskine karşı izlemeye aldı.

Borçlarına ait iki faiz ödemesini gerçekleştiremeyen Venezuela'ya ilk darbe krediderecelendirme kuruluşu S&P'den geldi. S&P bu ülkenin kredi notlarını seçilmiş temerrüt seviyesine indirdi. Kurum ayrıca, ülkenin yerel para cinsinden kredi notlarını olası bir temerrüde düşme riskine karşı izlemeye aldı.

S&P Global, Venezuela'nın yabancı para cinsinden kısa ve uzun vadeli kredi notlarını 'CC/C' seviyesinden seçilmiş temerrüt 'SD/D' seviyesine indirdi.

S&P'den yapılan açıklamada, Venezuela'nın yerel para cinsinden kredi notlarının olası bir indirim için izlemede tutulmaya devam edileceği ifade edildi.

Açıklamada, kredi notlarının negatif izlemede olmasının Venezuela'nın gelecek 3 ayda yeniden temerrüde düşmesi olasılığının ikide bir olduğu görüşünü yansıttığını ifade etti.

TEMERRÜT DARBESİ

İşlem öncesi belirlenmiş olan yükümlülüklerin taraflardan biri tarafından yerine getirilememesi durumudur. Örneğin; yapılan bir kredi anlaşmasında borçlunun kredi anaparası ve/veya faiztaksitlerini ödeyememesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.