“İnsanlığın sonu gelebilir!”

“İnsanlığın sonu gelebilir!”
Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un nükleer bombalarla oynamasının insanlığın sonunu getirebileceğini söyledi.

Hafta sonu ABD Başkanı Donald Trump’la görüşerek onun için aşk şarkısı söyleyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, bugün Kuzey Kore liderini eleştirdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un nükleer bombalarla oynamasının insanlığın sonunu getirebileceğini söyledi. Kuzey Kore’de çatışma çıkmaması için dua edilmesi gerektiğini öne sürdü.

Asya ülkeleri, Doğu Asya Zirvesi'nde bir araya geldi 

Duterte, bu ifadeleri başkent Manila’da ev sahipliği yaptığı Doğu Asya Zirvesi'nde söyledi. Çin ve Hindistan'ın öncülük ettiği 16 Asya ülkesinin, Manila'da, Bölgesel Kapsamlı İşbirliği Anlaşması'nın sonuçlandırılması için görüşmeler yapması bekleniyor.

Trump’ın da 16 Kasım'da sona erecek bu zirveye katılması bekleniyordu ancak ABD Başkanı çok iyi görüşmeler yaptığını belirterek Filipinler’den ayrıldı.

Trump'ın turuna Kuzey Kore'ye yönelik mesajlar damga vurdu  

ABD Başkanı Trump, Japonya, Güney Kore, Çin, Vietnam ve Filipinler'i  kapsayan 13 günlük Asya turunu tamamladı. Trump'ın Asya turuna beklenildiği üzere Kuzey Kore damgasını vurdu. Japonya ve Güney Kore ziyaretlerine ABD üslerinden başlayan Trump, müttefikleri ile Pyongyang yönetimine mesaj yolladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.