66 yıllık Avni Aker Stadı için flaş karar!

66 yıllık Avni Aker Stadı için flaş karar!
Trabzonspor'un geçen yıla kadar kullandığı ve tarih yazdığı 66 yıllık Hüseyin Avni Aker Stadyumu için, ihale gerçekleştirildi.

Trabzonspor'un geçen yıla kadar kullandığı ve tarih yazdığı 66 yıllık Hüseyin Avni Aker Stadyumu için, ihale gerçekleştirildi. Edinilen bilgileye göre; Bu ayın başında ihale gerçekleştirildi ve stadyumun yıkım işlemini gerçekleştirecek olan firma belirlendi. 15 -20 güne kadar da yıkım işleminin başlayacağı öğrenildi.

Konuyu yakından takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yavuz Selim sahasının yeniden restore edilerek aynı yerinde yeni tribünleri ve zemini ile kalacağının teyit etmişti. 1951 yılında hizmete giren Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun güney tarafındaki eski kale arkasının bir bülümünün aynı şekilde korunacağı ve söz konusu park içerisinde Avni Aker'in bir anıtı olarak yerini alacağını söylemişti.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun tarihi

Trabzon'da bulunan ve 26 Ocak 2017'ye kadar Trabzonspor'un maçlarını oynadığı stadyumdur. Stadyum ayrıca "1. Karadeniz Oyunları" ve "2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları"nda ana stadyum görevini üstlenmiştir. Ayrıca "2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası"nın yapıldığı statlardan biridir.

Stat, 1951'de 2.400 kişilik bir seyirci kapasitesiyle inşa edilmiştir. Hüseyin Avni Aker Stadyumu daha sonra birçok kez onarım geçirmiştir. Bu tadilatların en önemlisi 1981'de yapılmış, 1994'te ise stadın maraton tribününün üzeri kapatılıp, saha ışıklandırılmıştır. 2008'de +1.200, 2010'da +260 kişilik kapasite artışıyla birlikte 20.800 kişilik kapasite 24.169'a çıkarılmış, stat; kapanışına kadar bu kapasitede kalmıştır. Ayrıca 2008'de yapılan onarımda maraton tribününün üzeri açılmıştır.

Stadyum adını, Trabzon'un ilk beden eğitimi öğretmenlerinden olup Trabzon'da beden terbiyesi il müdürlüğüne kadar yükselen Hüseyin Avni Aker'den almıştır. Stadyumun inşası için girişimlerde bulunup stat alanının kamulaştırılmasını sağlayan kişi olan Hüseyin Avni Aker, stadın tamamlanmasını görememiş ve 1944'te vefat etmiştir.

Haber61

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.