YPG sonunda itiraf etti! Özel bir operasyon

YPG sonunda itiraf etti! Özel bir operasyon
Terör örgütü PYD sözcüleri Talal Silo'nun saf değiştirerek Özgür Suriye Ordusu'na katılmasının ve Türkiye'de sorgulanmasını tehdit edilmesine bağladı.

Terör örgütü YPG’nin oluşturduğu SDG’den yapılan açıklamada Silo ile temasın koptuğu ifade edildi ve “General Talal Silo saygı duyulan bir komutandı. Talal Silo’nun kaybolmasının, Türk istihbaratı tarafından yürütülen ve Silo’nun ailesini de kapsayan özel bir operasyon sonucu olduğuna inanıyoruz” dendi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon ise “Talal Silo’nun SDG’den ayrıldığı iddialarından haberdarız, ancak şu aşamada elimizde daha fazla ayrıntı yok” demekle yetinmişti.

KAÇIŞIN NEDENİ PETROL KAVGASI

SDG’nin medya yüzü haline gelen Silo’nun örgütten ayrılmasıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Silo’nn son zamanlarda örgüt yönetimiyle arasının açıldığı, Kandil’den gelen talimatlardan rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Görüşlerinin dikkate alınmamasından yakındığı belirtilen Silo’nun, SDG’nin ele geçirdiği bölgelerde çıkan petrolün satışında elde edilen gelirin paylaşımında yaşanan usulsüzlükler nedeniyle de örgütün lider kadrosuyla ters düştüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.