İstanbul ayağa kalktı!

İstanbul ayağa kalktı!
Fatih ve Beyazıt Camii'nde binlerce kişi İsrail'i protesto etti

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Fatih ve Beyazıt Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından binlerce kişi İsrail'in Gazze'deki katliamını protesto etti. Filistin'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazının kılındığı eylemlerde, Ehud Olmert'in ağaca asılan kuklası ve İsrail bayrakları ateşe verildi. 

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamlar, Fatih Camii'nde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi. Geçtiğimiz Cuma günü Beyazıt Meydanı'nı dolduran binlerce kişi bu hafta İsrail'i kınamak için Fatih Camii'nde bir araya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum Der ve Özgür Der gibi bazı sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği protesto eyleminde, önce ölen Filistinliler ve dün öldürülen Hamas'ın İçişleri Bakanı Said Siyam için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından "Kahrolsun İsrail, Hamasa Selam direnişe devam" sloganları atan vatandaşlar, daha sonra tekbir getirdi. Saff Suresi 4. ayetin mealen yazılı olduğu pankart grup tarafından açıldı. Mealen " Şüphesiz ki Allah kendi yolunda bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever" yazılı pankartı açan gruba hitaben Ahmet Varol bir konuşma yaptı. Gazze'nin sadece Filistin için tüm İslam alemi için savunma çizgisi olduğunu belirten Varol, "Bir düşünürün de dediği 'laflar İsrail'i yaralamıyor.' Artık laf dışında bir şeyler yapmak lazım. Katliamın durdurmak lazım. Ülkemizde eğitim yaptığı söylenen İsrail uçakları bugün Filistin'i vuruyor. İsrail'le olan tüm anlaşmalar iptal edilmeli ve diplomatik ilişkiler derhal kesilmelidir." diye konuştu. 

Diğer konuşmacılar da Türkiye'deki İsrail büyükelçiliğinin derhal kapatılmasını ve tüm ilişkilerin askıya alınmasını istedi Sık sık tekbirlerin getirildiği eylem sırasında İsrail bayrakları ateşe verildi. Binlerce kişinin İsrail'i lanetlediği eylem okunan duaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi. Dua sırasında bazı kadınların gözyaşı döktüğü görüldü. 


-BEYAZIT CAMİİ'NDE OLMERT'İN KUKLASI YAKILDI-


Fatih Camii'nde yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen eylemin yanı sıra Beyazıt'ta da Cuma namazı sonrası İsrail'i protesto eylemi vardı. Camiden çıkan yaklaşık 500 kişi, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Beyazıt Meydanı'ndaki çınar ağacına İsrail lideri Ehud Olmert'in kuklasını asan eylemciler, daha sonra kuklayı ateşe verdi. Kuklanın yere düşen başıda eylemciler tarafından ezildi. 

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Fatih ve Beyazıt Camii'ndeki eylemler olaysız sona erdi.cıhan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.