NATO'dan skandala ilk tepki: Ordudan atıldı

NATO'dan skandala ilk tepki: Ordudan atıldı
NATO, Erdoğan'ın fotoğrafını seçen subayın ordudan atıldığını duyurdu. Atatürk fotoğrafını ise görevli teknisyenin seçtiğini açıklandı.

NATO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu skandal olaya ilişkin açıklama yaptı. NATO açıklamasında, söz konusu çirkin olaya karışan askerin ordudan atıldığı bildirildi.

NATO'nun açıklamasında Atatürk fotoğrafını da görevli teknisyenin seçtiği belirtildi.

ÖZÜR MEKTUBU YAYINLANDI

NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındı. Norveçte'ki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili bugün şu açıklamayı yapmıştı:

"Amerika'nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun farkındayız. İttifak başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak başka bir şey. Kusura bakmayın yanlışları söyleyeceğiz. Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum