ABD'de dev sızıntı havadan göründü!

ABD'de dev sızıntı havadan göründü!
55 bin varillik petrolün tarım arazilerine sızdığı bölgedeki hat kapatıldı, ham petrol kokusu kilometrelerce öteden hissedilebiliyor.

Kanada'dan ABD'ye ham petrol taşıyan Keystone boru hattında 55 bin varillik sızıntı meydana geldi.

Bir bölümü kapatılan hattı havadan fotoğraflayan Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, sızıntının Güney Dakota eyaletine bağlı Amherst'te yaşandığını bildiriyor.

Kanadalı enerji altyapı şirketi TransCanada’nın kapattığı kısma ev sahipliği yapan Güney Dakota eyaleti, sızıntının yeraltında yaşandığını ve kontrol altına alındığını açıkladı.

 

Boru hattının iki kilometre ötesinde toprak sahibi olan bir bölge sakini, ham petrol kokusunun rüzgar nedeniyle her yere yayıldığını söyledi.

Sızıntıdan herhangi bir içme suyunun etkilenip etkilenmediği henüz bilinmiyor ancak boru hattının genişletilmesi projesi Keystone XL’e karşı mücadele eden grupların seslerini yeniden yükseltmesine yol açacak.

Keystone boru hattı, Kanada’nın Alberta eyaletinden ham petrolü işlenmek üzere Meksika Körfezi’ne taşıyor.

Eğer onaylanırsa Keystone XL, başka eyaletleri de içine alacak ve hattan geçen petrolün miktarını ciddi ölçüde arttıracak.

ABD’nin Nebraska eyaleti, boru hattının kendi topraklarından geçip geçmeyeceğini 19 Kasım’da oylayacak. Çevreci gruplar ve yerel kabileler, bu genişlemeye karşı dava açmış durumda.

Proje, Obama yönetimin döneminde çok fazla çevresel risk taşıdığı gerekçesiyle rafa kaldırılmıştı.

Ancak Başkan Donald Trump imzaladığı bir başkanlık kararnamesiyle, Keystone XL’i yeniden canlandırmıştı. Trump projenin istihdam yaratacağını, yakıt fiyatlarını düşüreceğini ve ABD’nin yabancı petrole bağımlılığını azaltacağını söylemişti.

Keystone yetkilileri, şu ana kadar Alberta’dan Meksika Körfezi’ne 1 milyar varil petrolün güvenli biçimde taşındığını belirtiyor.

Karşı çıkan gruplar ise boru hattının, önünde sonunda bir çevre felaketine yol açacağı konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.