Katil İsrail yine çocukları hedef aldı

Katil İsrail yine çocukları hedef aldı
Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail'in Gazze kentindeki bir BM okulu yakınına açtığı tank ateşinde, 6 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar dördüncü haftasında da sürüyor. İsrail ordusu, sabah erken saatlerde Gazze kentinde yine bazı hedefleri vurdu.

İsrail uçakları, sabah TSİ 05.00 gibi Gazze kentinin güneyinde ve kuzeyinde bazı yerleri bombaladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada 16 tünel, iki cami, iki ambar, 8 roket fırlatma tamponu ve 6 mayınlı bölgenin bulunduğu 50 hedefi vurduğunu açıkladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Birleşmiş Milletler'e ait bir okulun yanına isabet eden tank ateşi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti. Şehid olanlardan en az birinin çocuk, birinin de kadın olduğu bildirildi. Saldırıda en az 25 kişinin de yaralandığı belirtildi. İsrail ordusu, olayı araştırdığını açıkladı.

İsrail ordusu, geçtiğimiz hafta yine BM'ye ait bir okulu vurmuş ve 30 kişinin ölümüne yol açmış; geçtiğimiz Perşembe günü de BM'nin Gazze'deki bir karargahını vurmuştu.

İsrail saldırılarında şehid olan Filistinlilerin sayısı çoğu sivil bin 50'yi geçerken, yaralı sayısı ise 5 bin 100'ü buldu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.