Sporcu kızlarımızın kıyafetleri utandırıyor

Sporcu kızlarımızın kıyafetleri utandırıyor
Kimi sporlarda özellikle kızların giydiği kısa ve dar şortlar utandırmaya, haliyle de tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Kimi sporlarda özellikle kızların giydiği kısa ve dar şortlar utandırmaya, haliyle de tartışma konusu olmaya devam ediyor. Sağduyu sahibi vatandaşlardan “kızlarımız teşhir etmenin adı spor olmuş” eleştirileri yükseliyor. Vatandaşlar, “Sporu kendi inanç ve değerlerimize uygun kıyafetlerle yapamayacak mıyız” diye soruyor.

Son olarak Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın antrenmanlarını izleyip birlikte poz verdiği ve fotoğraflarını Valiliğin sitesinden paylaştığı DSİ Bentspor Bayan Voleybol Takımı oyuncularının kıyafetleri halktan büyük tepki aldı.

Eskişehir Valiliği’nin internet sitesinden paylaşılan bu fotoğraflar üzerine, ilin öne çıkan gazetecilerinden Abdullah Yeşilkaya facebook hesabından “KIZLARIMIZI TEŞHİR ETMENİN ADI SPOR OLMUŞ” başlıkla eleştirel bir paylaşımda bulundu.

1-132.gif

AMAÇ SPORSA…

Yeşilkaya paylaşımında şunları kaydetti: “Sporda Kadınların Erkeklerden Daha Kısa Giyinmesinin Mantığı Nedir. Amaç spor yapmak yada yaptırmak mıdır yoksa kadın bedenini teşhir etmek midir. Voleybola bakın öyle basketbola bakın öyle tenise bakın öyle. Millet olarak kendi örf anane ve inançlarımıza uygun kıyafetlerle hala spor yapamayacak mıyız hep batılıların istediği gibimi giyinmek zorundayız biraz uzun giyinirsek kıyamet mi kopar maç mı kaybederiz kural hatası mı yaparız yoksa.

3-035.gif

Bu Milletin çocuklarını bayram adına spor adına güzellik yarışması adına yüzme adına vs adına yıllarca hep soydular bunlara biz ne zaman son vereceğiz bizim kızlarımız niye kısa şortlarla hatta mini şortlarla spor yapmak durumunda kalıyorlar bunların vebali kimedir neden gençlik spor bakanlığı bu konunun üzerine bir türlü eğilmez bir düzenleme yapmaz anlamış değilim…”

DESTEK YAĞIYOR

Gazeteci Abdullah Yeşilkaya’nın bu paylaşımına çok sayıda destek yorumu geldi. Yorumlardan bazıları şöyle:

2-084.gif

KERİMAN HALİS OLAYINI UNUTMADIK

Kimi sosyal medya kullanıcıları da tartışmaya Keriman Halis olayını hatırlatarak destek verdi. 31 Temmuz 1932’de Belçika’da yapılan Dünya Güzellik Yarışması’nda Keriman Halis oylama bile yapılmadan birinci ilân edilmişti. İçimizdeki açılımcı-saçılımcı tayfa tarafından “Türk modernleşmesinin ispatı” olarak sunulan bu hadise, Avrupa tarafından da dünyaya “Osmanlı’yı bu hale getirdik” şeklinde takdim edilmişti.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum