Başkent, dev mitinge hazırlanıyor!

Başkent, dev mitinge hazırlanıyor!
Vahşet devam ederken Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden AGD, Memur-Sen, Hak-İş, MÜSİAD ve Mazlumder'in oluşturduğu 'Hepimiz Filistinliyiz' platformu yarın Ankara’da büyük bir miting düzenliyor. Mitinge büyük bir katılım bekleniyor.

SIHHİYE MEYDANINDA SAAT 13:00’DE BULUŞUYORUZ

Platform üyeleri, Sıhhiye Meydanı'nda saat 13.00'de başlayacak olan "Filistin'e destek, İsrail'i telin mitingi"ne Filistin'de yaşanan insanlık dramının acısını yüreğinde hisseden tüm vatandaşları, katılarak destek olmaya çağırdı. 

HER YER FİLİSTİN, HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ

İsrail vahşetine karşı, Filistin'de akan kan durana kadar ortak eylem kararı olan AGD, Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD ve Mazlumder, yarın Başkent'te düzenlenecek olan dev mitingle ilgili olarak tüm vatandaşlara çağrı yaptılar. Platformun yaptığı açıklama şöyle; “Bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir. Dünyanın sessizliğine karşı Sıhhiye Meydanı'nda Filistin için, insanlık için haykıracağız. İsrail'den büyükelçimiz çekilerek, İsrail büyükelçisinin ise istenmeyen adam ilan edilmesini ısrarla istiyoruz. Filistin'in tam yanında olmak İsrail'in tam karşısında olmakla mümkündür. Gecekondu terör devleti İsrail'i kınamanın ötesine geçerek daha sert kararların alınması gerekiyor. Bu yüzden biz de direncimizi diri tutmak ve hükümeti somut adımlar atmaya çağırmak için, Filistin'de yaşananlara karşı vicdanı titreyen, yüreği acıyan herkesi Sıhhiye Meydanı'na bekliyoruz. Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz.”

Sapanca Özgür-Der’den Filistin’e destek gecesi
Gazze’ye kardeş ilan edilen Sapanca’da, Özgür-Der Sakarya Şubesi, SABED ve Eğitim Bir-Sen Sapanca Şubesi’nin bir araya gelmesiyle oluşturulan Sapanca Filistin ile Dayanışma Grubu; Sapanca Halk Eğitim Merkezi salonunda, Filistin’le Dayanışma Gecesi düzenledi.

Şakir Memioğlu’nun Fetih suresinin ilk on ayetini slayt eşliğinde okumasıyla başlayan program, Kemal Alpay’ın Filistin meselesinin tarihsel sürecini aktarmasıyla devam etti. Şeyh Ahmet Yasin’in ümmetin suskunluğunu Rabbine şikâyet ettiği duasının slayt eşliğinde gösterilmesinin ardından Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi ve Haksöz dergisi yazarı Kenan Alpay, Filistin meselesinin dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Programın sonraki bölümünde çocukların hazırladığı gösteri sahnelendi ve Kübra Şirin tarafından “Ben Filistinli Çocuk” isimli şiir okundu. Filistin İntifada’sını anlatan sinevizyon gösterimiyle sürdürülen, sık sık tekbir ve sloganlarla desteklenen program, Eğitim Bir-Sen temsilcisi Abdullah Yalçın’ın duası ve “Savaşa Girdi Kalbim” klibi ile sona erdi. Program sonrası katılımcılar, İHH’nın Gazze’yi anlatan resim sergisini gezerek, makbuz karşılığı Gazze için yardım yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.