Steinmeier: 70 yıldır olmayan şey oldu!

Steinmeier: 70 yıldır olmayan şey oldu!
Almanya'da koalisyon hükümeti konusunda yapılan görüşmelerin çökmesinin ardından Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Seinmeier açıklama yaptı.

Almanya'da siyasi partilerin hükümeti kurma konusunda ilk tur görüşmelerde sonuç alamamasının ardından CumhurbaşkanıSteinmeier yaptığı açıklamada ülkesinin son 70 yılın en ciddi siyasi krizini yaşadığını belirtti.

"70 YILDIR GÖRÜLMEMİŞ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Steinmeier "Hükümeti kurma konusundaki ilk tur görüşmeler sonuç vermedi. Almanya tarihinde 70 yıldır görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız. Bu siyasi partilerin önüne daha ciddi zorlukları koyuyor" ifadelerini kullandı.

"TÜM PARTİLER KENDİ AMAÇLARINDAN TAVİZ VERSİN" ÇAĞRISI

Steinmeier tüm siyasi partilere bu nedenle kendi amaçlarından ödün verme ve Alman halkının çıkarına öncelik vermeleri çağrısında bulundu.

Steinmeier "Tüm katılımcıların durup pozisyonlarını yeniden düşünmesi gereken noktadayız. Bundestag'a seçilen tüm siyasi partiler ortak iyi için hareket etmeli. Görüşmecilerden öngörülebilir bir gelecekte hükümeti kurma hazır oldukları işaretini göstermelerini bekliyorum" dedi.

Bugün Hür Demokrat Parti (FDP) renkleri nedeniyle 'Jamaika koalisyonu' olarak  anılan ve CDU/CSU ve Yeşiller'le yapılan koalisyon görüşmelerinden çekildiğini duyurmuştu.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin lideri Alexander Gauland ise Başbakan Angela Merkel'e istifa etmesi çağrısı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.