Türkiye'ye karşı operasyonlar başladı! Teyakkuzda olun

Türkiye'ye karşı operasyonlar başladı! Teyakkuzda olun
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin değerlerinin yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, katıldığı bir programda dünya siyasetinde yaşananlara ve Türkiye’nin ekonomik tedbirlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Almanya’da yaşanan hükümet krizine değinen Gedikli, hiçbir medya kuruluşunda “Siyasi kırılganlık, istikrarsızlık” ifadelerinin kullanılmadığına dikkat çeken Gedikli, dünya piyasalarını mahalle dedikoduları yaparak ve toplumların psikolojisini bozarak yönetme tekniği uygulayanların kendi silahlarıyla vurulacaklarını ve bumerang etkisi yapacağını söyledi.

TÜRKİYE'YE KARŞI OPERASYON

Anlık hareketleri tetikleyecek şekilde asılsız iddialarla Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik kamikaze operasyonlarının geçici etkilerinin yaşandığına işaret eden Gedikdli, bu kapsamda ilgili ekonomi kuruluşlarının (BDDK, SPK, ekonomi bürokrasisi) teyakkuzda olması gerektiğini söyledi.

17-25 Aralık ve 15 Temmuz un ardından bekledikleri sonucu alamayan uluslararası güçlerin, yapılması gereken reform hareketlerini yavaşlattığını aktardı. Gedikli, “Ancak her zaman söylediğim şey, bu ülkede siyasi istikrar ve yönetme iradesi sarsılmaz şekilde mevcut. Türkiye tehditlere pabuç bırakarak bugünlere gelmedi. Bakınız Atatürk, Türkiye'nin kurucu lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ondan sonra gelen en önemli lider. Yabancı kuruluşların iki haftadır arka arkaya ‘TL ağırlınızı azaltın’ maillerini yabancı yatırımcılara yollaması, Türkiye’de döviz pozisyonlarında hiçbir sorun yok, bütün jeopolitik riskleri yönetebilecek kabiliyet ve güce sahip. Bu güce sahip olmamızı sağlayan başta siyasi istikrar, ekonomi ve Türk ordusunun gücü bu nedenle saldırılar hep bu üç sac ayağını zayıflatmaya yönelik yapıldı” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki siyasi iradenin görevinin başında olduğu mesajını veren Gedikli, terörle mücadelede de tarihi başarılar sergilendiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.