TSK'dan birliklere "hazır olun" emri! 1-2 ay içinde..

TSK'dan birliklere "hazır olun" emri! 1-2 ay içinde..
TSK’nın bölgedeki birliklerine “Afrin’e 1-2 ay içinde operasyon yapılacak şekilde hazırlık yapın” talimatı verdiği öğrenildi.

Terör örgütü PYD’nin silahlı gücü YPG’nin Türkiye sınırlarındaki varlığının bitirilmesi için hazırlıkların son aşamaya geldiği öğrenildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre Afrinoperasyonu için hazırlıklar hızlandı.

ABD’nin, PKK’nın Suriye kolu YPG ile olan birlikteliği, Afrin’de örgüt üyelerinin askeri eğitimden geçirilmesi, Öcalan posterlerinin şehrin sokaklarında sergilenmesi gibi olayların sıklaşması Türkiye’nin operasyon için bir an önce harekete geçilmesi kararına neden oldu. İdlib’de konuşlanan TSK güçlerinin Afrin’i 7/24 izleyebilmesinin de operasyon için kolaylık sağladığı öğrenildi. Türkiye’nin Afrin operasyonu için 1 ya da 2 ay içinde harekete geçebilecek seviyede olduğu belirtiliyor. Askeri kaynaklar İdlib’in kuzeyindeki birliklerle Türkiye sınırından eş zamanlı bir harekat olacağı belirtiyor. YPG’nin İdlib sınırına ağır silahlarla yığınak yaparak TSK’nın harekatına karşı direnme planları yaptığı ifade ediliyor.

SOÇİ'DE ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiği Rusya’nın Afrin’de kendi kontrolündeki bir bölgeyi boşaltacağı ve TSK’nin bu bölgede konuşlanacağı belirtiliyor. Soçi’de yapılacak zirvede Afrin operasyonuyla ilgili detayların da konuşulacağı kaydediliyor. Böylece Afrin’i birkaç noktadan sararak yapılacak operasyonun YPG’nin tümüyle çekilmesine kadar sürdürüleceği ifade ediliyor. 


Bölgenin şartları, TSK’nın hazırlıkları ve müttefiklerle olan görüşmeler operasyon tarihinin belirlenmesindeki etkenler olarak gösteriliyor. Öte yandan YPG’nin son aylarda PKK ile birlikteliğini artık gizleme gereği bile duymaması ve gövde gösterisi yapmasının da Türkiye’nin hazırlıksız harekete geçmesi için bir provakasyon olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

PYD’DEN 5 HAVANLA TAHRİK SALDIRISI

Suriye-Türkiye sınırındaki Afrin’i elinde bulunduran PYD, Astana mutabakatı çerçevesinde İdlib’de konuşlanan TSK gözlem gücüne havan toplarıyla saldırdı. Daret İzzet gözlem noktası çevresine 5 havan topu saldırısı düzenledi.

Toplardan biri, Daret İzze’nin Samaan Kalesi bölgesindeki gözlem noktasının yaklaşık yüz metre yakınına isabet etti. Diğer havanlar ise sivil yerleşimlere düştü. Gözlem noktası ile sivil yerleşimlerde ölen ya da yaralanan olmadı.

TSK, terör örgütünün saldırısına ateşle karşılık verdi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli saldırıyla ilgili ‘’Şehit yok, olayı inceliyoruz’’ dedi. TSK, Türkiye, Rusya ve İran arasında imzalanan Astana anlaşması çerçevesinde, İdlib’de ateşkes rejiminin takibi için 12 Ekim’de bölgeye intikal sürecini başlatmıştı.

KARAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.