Putin'in en uzun 24 saati! Telefonlar susmadı

Putin'in en uzun 24 saati! Telefonlar susmadı
Bugün Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek olan üçlü zirve öncesi Putin, son 24 saatte yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi. Putin, gün boyunca 6 isimle görüştü.

Rusya'nı Soçi şehrinde bugün Suriye konulu üçlü zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İranCumhurbaşkanı Hasan Ruhani bir araya gelecek.

Zirvede Suriye topraklarındaki yeni durum hakkında çok kritik kararların alınması bekleniyor.

Dünyanın merakla beklediği zirvenin hemen öncesinde ise Putin 24 saat boyunca oldukça yoğun bir diplomasi trafiği yaşadı. Putin, Esed'le yüz yüze görüşmenin yanı sıra 6 liderle de telefonda konuştu.

PUTİN-TRUMP GÖRÜŞMESİ 1 SAATTEN UZUN SÜRDÜ

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinde iki liderin birleşik bir Suriye'nin istikrarının sağlanması için Cenevre görüşmelerinin önemi konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Ancak görüşmenin ana konusunun Soçi'deki Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi olduğu bilinen bir gerçek.

Görüşmenin 1 saatten daha uzun sürmesi dikkat çekti.

PUTİN- ŞEYH TEMİM GÖRÜŞMESİ

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Şeyh Temim ile Putin'in telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkiler ve bu ilişkileri geliştirme yolları ele alındı.

Görüşmede ayrıca uluslararası ve bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği aktarıldı.

PUTİN- KRAL SELMAN GÖRÜŞMESİ

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Suriye’de teröristlere karşı verilen mücadelenin başarıya ulaşmasıyla Ortadoğu’da şekillenen durumu ele alan Putin ve Kral Selman’ın görüşmede, bölgede uzun vadeli çözüme yönelik atılacak adımları değerlendirdikleri kaydedildi.

PUTİN, NETANYAHU VE SİSİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Putin’in, Netanyahu ve Sisi ile gerçekleştirdiği ayrı ayrı telefon görüşmelerinde Suriye konusunun ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Putin’in, Mısırlı ve İsrailli liderlerle Suriye'de sona yaklaşan askeri operasyonlarla ilgili durumu değerlendirdiğine dikkat çekilerek, Soçi’de yarın Türk, Rus ve İranlı liderler arasında Suriye’nin ele alınacağı toplantıya yönelik de görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

ESED'LE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada Putin’in, Esed ile görüşmesinde Suriye’deki askeri sürecin sona yaklaşması, artık siyasi sürecin başlatılması gerektiğini söylediği belirtildi.

Suriye’de siyasi sürecin ana hatlarının belirlenmesi gerektiğine işaret eden Putin, “Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili görüşlerinizi de merak ediyorum. BM’nin himayesi altında yürütülecek siyasi süreçte sizin de bakış açınız önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Esed ise Suriye’de siyasi süreci destekleyecek tüm taraflarla diyaloğa hazır olduklarını savunarak, “Suriye’deki siyasi sürece dış güçlerin müdahil olmaması konusunda Rusya’nın desteğine güveniyoruz.” dedi.

Açıklamada Putin’in, Esed'i Rus Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay yetkilileri ile tanıştırdığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.