ABD istedi, PKK elebaşlarını değiştirdi

ABD istedi, PKK elebaşlarını değiştirdi
ABD istedi, terör örgütü PKK işgal altında tuttuğu Afrin’deki tüm elebaşlarını değiştirdi.

Temmuz ayında ABD yönlendirmesiyle Afrin’de yeniden yapılanmaya giden PKK, yönetim kadrosu, eğitim, propaganda stratejisi ve savaş planında topyekün değişikliğe gitti. Türkiye’ye saldırı amaçlı yapılan değişiklik kapsamında Kandil’den 500 ‘tecrübeli’ terörist bölgeye gönderildi. Yeni ekip, Afrin’i dört bölgeye ayırarak yeraltı tünelleri ve 4 aşamalı sınır mukavemet hattı kurdu.

ELEBAŞILARI TÜRKİYE’DEN

Kandil ve ABD arasındaki görüşme trafiği neticesinde örgütün uygulamaya koyduğu ilk hamle, buradaki elebaşını değiştirmek oldu. PKK yönetimi, Afrin elebaşısı ‘Renas’ kod adlı elebaşının yerine Türkiye kökenli Mahmud Berhadan’ı atadı. Terör örgütünün 2014 yılından bu yana sözde askeri sorumluluğunu yapan ‘Renas’ kod adlı teröristin yerine getirilen Mahmud Berhadan, eylül ayında Cinderesi bölgesinde örgütün tüm sorumlularını biraraya getirerek bir toplantı yaptı.

bzvhj_1511320961_8153.jpg

Cezire bölgesindeki PKK-PYD’lilerin Suriye’nin 3’te birini ele geçirdiğini söyleyen terör elebaşısı, Afrin’den Akdeniz’e inemeyen yönetimi ihanetle suçladı.

KANDİL’DEN 500 TERÖRİST

Cinderesi’nde yapılan toplantıda alınan karar gereği, 1 hafta sonra üst düzey iki isim, Raco bölgesinde PKK tarafından infaz edildi. İnfaz edilen ‘Çekdar’ asayiş, ‘Hogar’ ise bölücü örgütün sınırdan sorumlu sözde elebaşları olarak görev yapıyordu. Türkiye’nin İdlib’e yönelik askeri sevkiyatı hızlandırmasıyla panikleyen PKK, Kandil’den 500 teröristi bölgeye taşıdı.

Büyük çoğunluğu yönetim kadrosunda görevlendirilen Afrin ekibine ek olarak Ayn el-Arab, Rakka, Deyrizor ve Kamışlı’da bulunan 3 bin PKK’lı da Afrin’e nakledildi. Bu teröristlerin büyük çoğunluğu Türkiye sınırı ve İdlib-Azez hattında konuşlandırıldı. Burada son terörist grubun gelmesinden önce görev yapan yaklaşık 1200 terörist ise Münbiç ve Ayn el-Arab’a sevk edildi.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum