Kriptolar çözüldü, firariler çıldırdı

Kriptolar çözüldü, firariler çıldırdı
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TSK’daki kripto asker ve mahrem abilere yönelik soruşturması yurtdışındaki FETÖ’cülerin uykularını kaçırdı.

FETÖ’cü hainler ABD ve Almanya’daki bazı kanallarda operasyonu yürüten polis ve savcıları isim isim gösterip hedef haline getirmeye başladı

Firari FETÖ'cü hainlerin ABD'den açtıkları sahte hesaplar ve Almanya'da 15 Temmuz sonrası kurdukları TV kanalı üzerinden özellikle Konya'da FETÖ soruşturmasını yürüten polis ve savcıların fotoğraflarını yayımlanarak hedef haline getirdikleri ortaya çıktı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü TSK'daki kripto asker ve onları yöneten mahrem imamlara yönelik soruşturmada şimdiye kadar 688 rütbeli askerden 389'u etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için başvurdu.

İtirafçı olan askerlerin ifadeleriyle şimdiye kadar 207 mahrem imam deşifre edilerek gözaltına alındı. Mahrem imamların 83'ü de yine etkin pişmanlık yasasından faydalanarak itirafçı olunca, ordudaki kripto yapı, çorap söküğü gibi çözülmeye devam etti. Elde edilen son bilgiler ışığında 40 ilde daha 134 mahrem imam hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Konya, İzmir, İstanbul ve Ankara'da 134 kişinin yakalanması için yapılan eş zamanlı operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı.

VAN İLE ÖKSÜZ'Ü GÖRÜŞTÜRDÜ

Gözaltı listesindeki ilk 3 sırada yer alan Cengiz Aktay, Fahrettin Ad ve Mehmet Çelik'in örgütün askeri yapılanma kanadında mahrem imamlara genel müdürlük yaptıkları ve Adil Öksüz'e bağlı çalıştıkları belirtildi. Bir dönem Hava Harp Okulundan sorumlu olan Cengiz Aktay'ın 15 Temmuz gecesi İncirlik'ten tanker uçakları kaldıran eski Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ı, Adli Öksüz ile buluşturan isim olduğu öğrenildi. Çözülmeyle birlikte büyük darbe yiyen FETÖ'nün ABD'ye sığınan üyeleri açtıkları sahte sosyal medya hesapları üzerinden Konya'da soruşturmayı yürüten isimlerin fotoğraflarını yayımlayarak hedef haline getiriyor. FETÖ'nün yine Almanya'da 15 Temmuz sonrası açtığı televizyon kanalı üzerinden de Türkçe ve Almanca yayınlarla Konya'da KOM şubede görevli polislerin fotoğraflarını yayımladığı ortaya çıktı. FETÖ'nün çözülmeleri durdurmak için 'asker abilerine' ulaşarak üyelere korunaklı ev, yurtdışı çıkışı gibi kaçış fırsatları teklif ettikleri de öğrenildi.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.