Bakan Kaya'dan Kılıçdaroğlu'na kadınlardan özür dile çağrısı

Bakan Kaya'dan Kılıçdaroğlu'na kadınlardan özür dile çağrısı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddete yönelik sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddete yönelik sözlerine ilişkin, "Ana muhalefet genel başkanını tüm kadınlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Kılıçdaroğlu, kadınlarımızdan özür dilemelidir."  dedi.

Kaya, Kırıkkale Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde hizmete giren Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) açılışında yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda, "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, pul gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa, bu erkek de hıncını gelip karısından alıyor." şeklindeki konuşmasına değinen Kaya, şunları söyledi:

"ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRAN BİR DİL KULLANDI"

"Maalesef, dün ana muhalefet partisinin genel başkanı çok talihsiz bir konuşmaya yine imza attı. Bu sefer konuşmasının merkezinde kadınlarımız vardı. Şiddeti adeta meşrulaştıran bir dille kadına karşı şiddeti meşru gösteren bir dil kullandı. Hem bütün toplumumuzu hem kadınlarımızı derinden üzdü Sayın Kılıçdaroğlu. Ana muhalefet genel başkanını tüm kadınlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum. Kılıçdaroğlu, kadınlarımızdan özür dilemelidir." 

Şiddeti meşrulaştıran her türlü yaklaşımın karşısında olduklarını ve şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Kaya, "Biz kadına şiddet, insanlığa ihanettir diyoruz ve Kılıçdaroğlu'nu tekrar kadınlarımızdan, ülkemizin tüm kadınlarından özür dilemeye davet ediyorum." dedi.

Bakanlık olarak insan merkezli yeni hizmet anlayışına öncülük ettiklerini  belirten Kaya, yenilenen sosyal politika anlayışıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal politikalarını bir bir hayata geçirdiklerini anlattı.

Bakan Kaya, kadın, çocuk engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerine yönelik etkin bir hizmet anlayışıyla yollarına devam ettiklerini ifade etti.

Bakanlık olarak yürütülen çalışmalara da değinen Kaya, sosyal yardım ve sosyal hizmetlere ayırdıkları bütçenin tarihin en yüksek seviyelerine ulaştığını aktardı.

Bakan Kaya, son 10 yılda Türkiye'nin orta insani gelişmişlik düzeyinden yüksek insani gelişmişlik düzeyine yükseldiğine işaret ederek, 15 yıllık dönem içinde atılan adımlarla bu ülkede yaşayan her kesimin imkan ve fırsatlardan acil bir şekilde yararlanmasının önünün açıldığını kaydetti. 

Hizmet anlayışında köklü bir değişikliğe gittiklerini de aktaran Kaya, şunları söyledi:

"Bizim için başarının ölçüsü bu ülkenin her bir ferdinin evinde, işinde mutlu olması. Hiç kimsenin kendini çaresiz ve yalnız hissetmemesi. Bu nedenle sosyal politikalarda kadınlarımızı güçlendirmeyi hedefe koyduk. İnanıyoruz ki kadın güçlü olursa aile güçlü olur, güçlü ailelerle güçlü toplumu inşa ederiz ve güçlü toplumla ülkemiz daha büyür daha da gelişir. Attığımız adımlarla aile kurumun güçlü bir şekilde ayakta kalması için çalışıyoruz." 

"ŞÖNİM'LERİ 81 İLE YAYGINLAŞTIRMAK ÜZERE ÇALIŞIYORUZ

Bakan Kaya, il müdürlükleri aracılığıyla ailelere ve kadınlara kesintisiz hizmet verdiklerini vurgulayarak, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Burada açılan şiddet önleme ve izleme merkeziyle 7/24 esasıyla çalışacak şekilde tüm kadınlarımızı şiddetten korumaya, şiddete uğrayan kadınlarımıza her türlü desteği devlet olarak sunmaya devam edeceğiz. Bugün şiddet önleme ve izleme merkezlerimizin sayısını Türkiye'de 81 ile yaygınlaştırmak üzere çalışıyoruz. Bugün 68 ilimizde ŞÖNİM'lerimiz hizmet vermekte ama 81 ilde inşallah en kısa zamanda şiddet önleme ve izleme merkezlerimizi açmış olacağız. Çocuklarımızın aile ortamında huzur ve güven içinde yetişmelerini istiyoruz. Bunun için son dönemde, haziran ayında çok önemli bir dönüşümü tamamladık. Artık çocuk yetiştirme yurtları ve yuvaları dönemi tarih oldu. Yurtlarımızın ve yuvalarımızın tamamını ev tipi modele dönüştürdük. Artık Türkiye'nin 81 ilinde bin 191 çocuk evimizde ve 100'ün üzerideki Sevgi Evleri sitelerimizde, çocuklarımızı, devletimizin evlatlarını geleceğe en güçlü şekilde hazırlıyoruz."

Kadınların güçlenmesi için var güçleriyle çalıştıklarını da bildiren Kaya, kadınların eğitim ve istihdamda hak ettikleri düzeye ulaşmaları için önemli tedbirler aldıklarını, almaya devam ettiklerini kaydetti.

Bakan Kaya, gelişmenin önündeki en önemli engelin şiddet olduğuna inandıklarını da vurgulayarak, "İnsani değerlere yönelik en ciddi tehdidi şiddet olarak görüyoruz. Şiddetin olduğu yerde huzur, güven ve gelişmeden söz edilemez. Her şiddet olayı aynı zamanda hukuk ihlali ve bir insan hakkı ihlalidir. Şiddeti meşru gösteren hiçbir anlayışı da kabul etmemiz mümkün değildir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.