Cami saldırısında korkunç rakam: 235 ölü

Cami saldırısında korkunç rakam: 235 ölü
Mısır'ın Kuzey Sina eyaletine bağlı Ariş kentinde bir cami yakınında düzenlenen saldırıda son gelen bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 235'e yükseldi.

Görgü tanıkları, Bir el-Abed'de bulunan bir camiye önce bombalı saldırı düzenlendiği daha sonra ise teröristlerin makineli tüfeklerle ateş açtığını belirtti. 

Mısır'ın Ariş kentinde bir camide meydana gelen patlamada en az 235 kişinin öldüğü 100'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Reuters’e konuşan görgü tanıklarının açıklamasında göre saldırganlar Gazze sınırına yakın Ariş kentinin batısındaki Bir el Abed’de bulunan El Ravdah camisine cuma namazı sırasında saldırdı. 

Güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığını söyleyen görgü tanıkları saldırganların bir bombayı infilak ettirdiğini ayrıca camidekilere 4 adet arazi aracından ateş açtıklarını aktardı.

MISIR'DA ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların Er Ariş hastanelerine taşındığını söyledi. 

Mısır devlet televizyonunun bildirdiğine göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi saldırıdan hemen sonra acil güvenlik toplantısı düzenledi.

Reuters haber ajansı, Mısır'da kanlı saldırının üzerine 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.  

​Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat eden Sina yarımadasındaki bazı örgütler bölgede yapılan bir dizi ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.  

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MISIR'DAKİ TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı tarafından Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen terör saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve  kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.