Dışişleri Bakanlığı'ndan o karara sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan o karara sert tepki
Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır tarafından yayınlanan ortak bildiriye sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır tarafından yayınlanan ortak bildiriyle, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin, mesnetsiz suçlamalarla 'terör örgütü' olarak ilan edilmesini derin bir teessürle karşıladık" denildi.

BİR AN ÖNCE VAZGEÇİN

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı olarak, Müslümanlar arasındaki dayanışma ihtiyacının arttığı bir dönemde atılan bu adımın, sadece İslam karşıtı çevrelere hizmet edecek vahim bir yanlış olarak değerlendirildiği vurgulanarak, "Hiçbir terör olayına bulaşmamış alimleri çatısı altında toplayan böyle bir kuruluşun terör örgütü olarak ilan edilmesini, medeniyetimizin ilim-irfan geleneğine aykırı bir tutum olarak görüyoruz. Yanlış bir değerlendirmeden kaynaklandığını ümit ettiğimiz bu tasarruftan bir an önce vazgeçilerek, Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne ve bu çatı altında bir araya gelen alimlerimize hak ettikleri saygının gösterilmesini bekliyoruz" ifadesi kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.