Bakan açıkladı! En uygun zaman: Alt yapı yenilenecek!

Bakan açıkladı! En uygun zaman: Alt yapı yenilenecek!
Türkiye’nin milli otomobili için elektrik şebekesinin alt yapısı yenilenecek. Bu kapsamda, elektrik depolama merkezleri kurulacak.

Elektrikli motorla üretilmesi planlanan milli otomobiller için babayiğitler çalışmaya başlarken, milli otomobil önemli alt yapı yatırımlarını da beraberinde getirecek. Milli otomobilin elektrikli motoru güç kaynağı ihtiyacını arttıracağı ve mevcut hatların elektrikli otonun yaygın kullanımı için gereken enerjiyi karşılamakta zorlanacağından, elektrik hatları ve alt yapısı yenilenecek. Ayrıca elektrik depolama merkezleri kurulacak.

2021’de piyasada olacak milli otomobil çalışmasının gerektirdiği alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Şu anda piyasaya girmek için uygun zaman. 10 sene önce olsaydı zordu. 10 sene sonra da olsa zor olabilir. Ya 1960’larda girecektik, ya da 1980’lerde. Kaçırdık. Elektrikli oto pazarına giriş için şimdi tam zamanı” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, elektrikle çalışacak yerli otomobillerin ucuz, havayı kirletmeyen, sessiz çalışan otomobiller olacağını söyledi. Halen Konya ve Şanlıurfa’da elektrikle çalışan otobüsler olduğunu anımsatan Bakan Faruk Özlü, şöyle konuştu:

ELEKTRİKLİ OTO ONARIM MALİYETİNİ DÜŞÜRECEK

“Konya’yı aradım. Belediye başkanımız diyor ki günde 300 kilometre yol yapıyoruz. Normalde içten yanmalı motorlu bir otobüs 12 TL yakıyor, elektrikli otobüs 1 TL yakıyor diyor. Acayip bir tasarruf var. İçten yanmalı motorlarda motor ve yürüyen aksamlarında 4 bin parça var. Elektrikli otomobillerde 3 bin parça. İki aracın arıza yapması arasında çok fark var. İşçilik maliyetleri inecek. Arıza yapma sıklığı içten yanmalı motorla göre yüzde 10. Her yönden karlı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.