ABD'den Rusları kızdıran füze hamlesi!

ABD'den Rusları kızdıran füze hamlesi!
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Asya bölgesinde ABD’nin füze savunma sistemlerini yerleştirme planlarından endişeli olduğunu söyledi.

Lavrov, Japon mevkidaşı Taro Kono ile görüşmesinin ardından basın toplantısında yaptığı açıklamada, “ABD’nin füze savunma sistemlerini bu bölgede yerleştirme planları ciddi endişe uyandırıyor. Bu eylemler Asya Pasifik Bölgesinde güvenliği olumsuz etkiliyor” dedi.

ABD ve Güney Kore beş aylık görüşme sürecinin ardından gereklilik halinde Kuzey Kore’nin füzelerini yakalayacak THAAD sisteminin kurulması konusunda anlaşmışlardı.

juttn_1511592128_6085.jpg

SOÇİ YORUMU

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin açıklamalarının Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Vietnam’daki açıklamalarının yankılarını taşıdığını söyledi.

Lavrov BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşmesinde, “Altını çizmeliyim ki, üç liderin onayladığı açıklama, Putin ve Trump’ın Vietnam’da yaptıkları üst düzey açıklamaların yankılarını taşıyor” dedi.

Lavrov, iki belgede de Cenevre sürecinin önceliğinin altının çizildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.