ABD’den FETÖ’ye 42 milyon dolarlık kıyak

ABD’den FETÖ’ye 42 milyon dolarlık kıyak
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 200 civarındaki sözleşmeli (charter) okul ile ABD'de en yaygın sözleşmeli okul ağlarından birini yönetiyor.

Amerikan Kongresi geçtiğimiz ay 2018 bütçesinden FETÖ’nün charter okullarına ayırdığı payı arttırarak 42 milyon dolara yükseltti.

Akşam Gazetesi'nden Emre Öztürk'ün hanerine göre; ABD Başkanı Donald Trump'in Kongre'ye sunduğu 2018 bütçesi geçtiğimiz ay Amerikan Kongresi'nden geçerek yasalaştı. Yeni bütçede federal hükümetin ve eyaletlerin ortak kararıyla ülke genelinde en çok tartışılan okullar olan sözleşmeli okullara verilen hibe miktarı arttırıldı.


42 MİLYON DOLARLIK HİBE

Yeni bütçenin maddelerine göre ülke genelindeki sözleşmeli okullara eşit paylaştırılması önerisiyle ek 168 milyon dolarlık bir kaynak ayrıldı. ABD'de en geniş sözleşmeli okul ağına 200'den fazla okulla FETÖ sahip. Amerikan Kongre'sinde kabul edilen yeni bütçe ile FETÖ okullarına yaklaşık 42 milyon dolarlık ek hibe geliri gelecek.

Diğer yandan ABD'deki eğitim ve sivil haklar vakıf ve derneklerinin FETÖ okullarındaki skandallar ve FBI baskınları dolayısıyla soruşturulması ve kapatılması çağrıları ise her geçen gün yükseliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.