Ümmet Gazze'ye hayran!

Ümmet Gazze'ye hayran!
Türkiye tek yürek olup saat 10.00'da İsrail Büyükelçiliği önünde, Saat 13.00'te Ankara Sıhhiye Meydanı'nda buluştu, Filistin'e destek için haykırdı. İşte tüm ayrıntıları:

MİTİNGDEN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYIN!

MİTİNGDEN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYIN! - 2 -

MİTİNGDEN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYIN! - 3 -

MİTİNGDEN VİDEO GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYIN! - 4 -

MİTİNGDEN FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!



SAAT: 15.55

MİTİNG DUA İLE SONA ERDİ

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda yapılan miting, dua ile sona erdi.


SAAT: 15.02

LANET OLSUN İSRAİL’E


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: “Lanet olsun ırkçı Siyonist İsrail’e, Uşaklarından aldığı güç ile temin ettiği bombalarla mazlum kardeşlerimizin üzerine vahşet olup yağıyor. Lanet olsun bu vahşetin sahiplerine. Çocukları kadınları, gençleri katlettiler. Şimdi kendilerini bile inanmadığı barıştan söz ediyorlar. Defolup o kutsal topraklardan gidinceye kadar barış değil, direnç devam edecek. Dünya, AB İslam ülkeleri ve BM milletleri bu soykırım karşısında duyarsız ve sessiz kaldıkları için kınıyorum. İsrail’in kölesi haleni gelen devletler ve birliklerle bizim işimiz olmaz. Herkes sustu ama biz susmadık. Susmayacağız. Zulme karşı direneceğiz. Bu dava ümmetin davasıdır.”

“DUYARSIZ MİLLETLER BM FESHEDİLSİN”

BM’in kendi okulları, yardım kuruluşları vurulmasına bile seyirci kaldığını vurgulayan Gündoğdu, “İsrail’in bu tavrı, cevabını hep birlikte arayacağımız bir soruyu da beraberinde getiriyor. İsrail, BM üyesi midir, yoksa BM, İsrail’in kölesi midir? Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi ile bu vahşete ve soykırıma seyirci kalan BM’nin isminin değiştirilmesini ve ortaya koyduğu bu tavra uygun olarak ‘Dağılmış Milletler’, ‘Duyarsız Milletler’ ya da ‘Seyirci Milletler’ ismini kullanmasını, hatta kendine bile faydası olmayan bu kurumun tamamen feshedilmesini teklif ediyoruz. Taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Terör devletinin büyükelçiliği kapatılsın, İsrail ile yapılan tüm anlaşmalar iptal edilsin, Yahudi malları boykot edilsin” diye konuştu.


SAAT: 14.37

EZAN...


Şu dakikaya kadar yeri-göğü inleten yüzbinler, okunan ezanı huşu içinde dinlerken Ankara'ya ezan sesleri hakim oldu...


SAAT: 14.34

GÜNDOĞDU'DAN DUYGULANDIRAN ŞİİR


Memur-Sen'imizin kurucusu MErhum Mehmet Akif İnan şiirinde:

Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde 
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu. 
Varıp eşiğine alnımı koydum 
Sanki bir yeraltı nehri kaynıyordu. 

Gözlerim yollarda, bekler dururum 
'Nerde kardeşlerim' diyordu bir ses. 
İlk kıblesi benim ulu Nebimin 
Unuttu mu bunu acaba herkes. 

Şimdi kimsecikler varmaz yanıma 
Resulden yoksunum, tek ve tenhayım. 
Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı 
Çöllerde kayıp bir yetim vahayım. 

Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde 
Götür Müslüman'a selam diyordu. 
Dayanamıyorum bu ayrılığa 
Kucaklasın beni İslâm diyordu.


SAAT: 14.29

GÜNDOĞDU: BM'NİN İSMİ DEĞİŞMELİ...


Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşuyor.

Gündoğdu'nun konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"Filistin, katil İsrail'den kurtuluncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Dünya devletlerinden bu vahşete dur diyecek ülke çıkmamasını üzüntüyle izledik. İslam ülkeleri sustu, BM seyretti. Genel Sekreterin sustuğu BM'nin ismi değişmeli. Dağılmış milletler, duyarsız milletler, seyirci milletler... Ateşkesin arkasında duramayan, kendi binasına dahi sahip çıkamayan BM'ye soruyoruz. İsrail BM üyesi midir yoksa BM İsrail'in kölesi midir? Bush... İcraatlarıyla Ortadoğu'ya demokrasi getireceğim diyerek dünyayı sömüren Bush. Richeal... Genç bir ABD'li kızdı. Kimin yanındayer aldığı önemli değildi. Filistinli çocuklarının yanındaydı ve İsrail tankları altında ezildi. Rosa... O da ABD'li... 1955'te ABD'nin siyahları yasakladığı dışladığı dönemler... Rosa en ön koltukta oturuyor otobüste. Zencileri bugüne getiriyor. Obama'ya sesleniyorum. Bu vatandaşların kadar onurlu ol."


SAAT: 14.22

"MEHMETÇİK GAZZE'YE"

Ellerde bulunan Kur'an'ları havaya kaldıran katılımcılar "Mehmetçik Gazze'ye" sloganları atıyor. Salim Uslu yaptığı konuşmada "Mehmetçik Afganistan'a Somali'ye gittiği gibi Gazze'ye de giderek oradaki İsrail vahşetini durdurmalıdır. Bu Osmanlı torunları olarak boynumuzun borcudur. Özgürlük ve insan hakları diyen Obama hangi delikte? İnsan haklarından dem vuran güya medeni ülkelerin yöneticileri sizler hangi delikte, hangi cehennemdesiniz? Orada ölen masum çocuklar sizin için insan sıfatı, insan değeri  taşımıyor mu?" dedi.


SAAT: 14.16

“KAN DURMADAN, AMBARGO BİTMEDEN, ATEŞKES OLMAZ”

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu şunları söyledi: “Misket bombalarıyla çocukları yakan katliam yapan terörist İsrail, yeni bir oyun peşinde. Adına da ateşkes diyor. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bu sahtekârlıktır. İşgal bitmeden, kan durmadan, ambargo bitmeden, ateşkes olmaz. Tarihten buyana İsrail, İslami Cihad’a, El Fetih’e, ve Hamas’a saldırmıştır. Her saldırı sonrasında kendisi bozguna uğramıştır. Bu bozgunun hıncını çocuklardan ve kadınlardan çıkarıyor. Bu yüzyılın utancıdır. Bu dünya zavallıdır. Bu dünya yeniktir. Çünkü katliama sessiz kalmıştır. Ey dünyanın erdemli insanları daha nereye kadar bekleyeceksiniz. Yeryüzündeki bütün İsrail işbirlikçilerini kınıyorum. Bu soykırıma sessiz kalanlar yüreksiz ve onursuzdur. Küresel cinayetin sona erdirecek yegane güç Mehmetçiktir. Barış gönüllüsü olarak Mehmetçik Gazze’yi kuşatmalıdır.”

"KATLİAMI GÖRMEYEN KARTEL MEDYASINA LANET OLSUN”

Uslu, göstericilerin dakikalarca “işbirlikçi ve satılmış medya dışarı” diye slogan atmasının ardından, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail vahşetini görmezden gelenler ve bize bidon kafalı diyenler, şimdi anti-semitizm yaptığımızı iddia ederek haber yapıyorlar. Çeyrek sayfalarını bir kadına ayıran medya, Gazze’ye bir satır yer ayırmıyor. Bu dava hepimizin davasıdır. Bu davayı ve katliamı görmeyen medyaya lanet olsun. Hepimiz Filistinliyiz.”


SAAT:  14.14

SALİM USLU: VAHŞETE SEYİRCİ KALINDIĞI İÇİN BURADAYIZ


Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu bir konuşma yapıyor. USlu, "Yüzyılın soykırımına seyirci kalınmasına kahrolduğumuz için buradayız. Yapılan insanlık dışı vahşi katliamdan utandığımız için buradayız." dedi.


SAAT: 14.08

KARTELE YÜZBİNLERDEN PROTESTO: SATILMIŞ MEDYA


İsrail bayrakları yakılıyor. Yüzbinlerce katılımcı kartel medyasını "satılmış medya" sloganları ile protesto ediyorlar. Sunucunun "Sayfasını bir mankenin saçına ayıran medya Filistin'de ölen yüzlerce masum çocuğu görmezden geliyor" sunumuna halkın yanıtı "Satılmış medya" sloganı oluyor.


SAAT: 14.03

HAMAS TEMSİLCİSİ YÜZBİNLERE SESLENDİ


Yüzbinlerce insanın bulunduğu Sıhhiye Meydanı'na Gazze'den telefonla bağlanan Hamas Temsilcisi Ziyad Ebu Ahmet kalabalığa seslenerek, "Siz, Abdülhamid'in torunları olarak ümmetin yanında olduğunu gösterdiniz. Filistin'deki direniş Allah'ın izniyle devam edecek. Sizin bu desteğiniz gücümüze güç katmıştır. Zaferimizi sizlere müjdeliyoruz. Filistin'de son Müslüman şehit oluncaya kadar direnişimiz devam edecek. Allah hepinizden razı olsun."


SAAT: 13.40

BATI'YA VE SUSKUN İSLÂM ÜLKELERİNE ÖFKE!


Sıhhiye Meydanı'ndaki mitinge katılımın 250 bin dolaylarında olduğu belirtiliyor. İsrail'e destek veren başta ABD, Birleşmiş Milletler, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya olmak üzere batılı ülkelere lanet yağdırılıyor. Chavez ve Morales kadar cesaret gösteremeyen Müslüman ülke liderleri aleyhine sloganlar atılıyor. Sunucunun Chavez ve Morales ismini zikretmesiyle birlikte Filistin katliamına seyirci kalan İslam ülkeleri yuhalandı. 


SAAT: 13.23

150-200 BİN KATILIM


Mitinge katılım onbinlerle ifade edilemiyor. Farklı basın kuruluşlarına bağlı çalışan muhabirler mitinge katılımı "150-200 bin" dolaylarında zikrediyor. Sıhhiye'ye ulaşan tüm yollar da dolmuş durumda. Miting başlamasına rağmen katılım hala devam ediyor.


SAAT: 13.06

YER GÖK İNLİYOR


Filistin ve Türkiye bayrakları eşliğinde ''HAMAS'a selam, direnişe devam'', ''Gazze İsrail'e mezar olacak'', "Türkiye Filistin omuz omuza", "Zulme karşı direneceğiz" ve benzeri binlerce pankart taşınıyor. Gerek pankartta yer alan ifadeler gerekse önceden belirlenmiş sloganları atan onbinler, göğü inletiyor...


SAAT: 13.02

MEYDANA BAĞLANAN TÜM YOLLAR TIKANMIŞ DURUMDA...


"Vur vur Hamas vur, İsrail'e vur", "Biz hepimiz buradayız, hepimiz Filistinliyiz", "Müslümanların laneti, İsrail'i boğacak" sloganları atılıyor. Sıhhiye Meydanı tıkanmış durumda. Meydana bağlanan tüm yollar tıkanmış, köprüler ayakları dahil insanlarla dolmuş durumda. Adeta insan seli görüntüsü var. 


SAAT: 12.50

TELSİZ ANANSLARINDA "TAHMİN EDİLENİN ÇOK ÜZERİNDE" İBARELERİ...


Ulus ve Kızılay taraflarından Sıhhiye'ye insan akını var. Miting başlamadan önce insanlar oluk oluk Sıhhiye Meydanı'na ulaşmaya çalışıyor. Görünen kalabalık, tahmin edilenin çok üzerinde bir sayı ile mitingin yapılacağını gösteriyor. Polis telsiz anonslarından "tahmin edilenin çok çok üzerinde" ifadeleri geçiyor...


SAAT: 12.33

SIHHİYE'YE AKIN


Onbinler Sıhhiye Meydanı'nı doldurdu.


habervaktim.com

---------------

Katil İsrail'in hedef gözetmeksizin katlettiği Filistinli kardeşlerimiz için Türkiye tek yürek olacak. Bugün saat 10.00'da İsrail Büyükelçiliği önünde, Saat 13.00'te Ankara Sıhhiye Meydanı'nda bir araya gelecek olan onbinler Filistin için haykıracak.

Platformu oluşturan Hak-İş, Memur- Sen, Mazlum-Der, MÜSİAD ve AGD tarafından düzenlenecek olan İsrail’i tel’in mitingi bugün 10.00'da İsrail Büyükelçiliği önünde, Saat 13.00'te Sıhhiye meydanında gerçekleştirilecek. Platformun eylem çağrısına şu ana kadar çok sayıda siyasi partinin yanı sıra 30’a yakın STK’dan da tam destek geldi. 

Platform organizatörlerinden HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu; “Çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek ayrımı yapmaksızın, sosyal statülerimiz ne olursa olsun, vicdan sahibi, hak ve adaletten başka bir talebi olmayan insanları Filistin’e destek ve dünyanın sessizliğine karşı haykırmak için Sıhhiye meydanına davet ediyoruz” diye konuştu. 

Memur- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Vakit aracılığıyla herkesi eyleme davet etti. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 81 İl Şubesinin eksiksiz eyleme katılım sağlayacağını belirten Gündoğdu, “Kardeşlerimiz darda iken durup bekleyemeyiz. Terörist İsrail elçisi def edilmeden, onlarla yapılan anlaşmalar iptal olmadan, katil uçaklar semalarımızdan defolup gitmeden biz de alanları boş bırakmayacağız. Ortadoğu’dan soykırımcıların gittiği güne kadar direneceğiz” dedi. 

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır da; “Gece yastığa başınızı koyduğunuzda elinden geleni yapmış olmanın rahatlığını hissetmek için, İbrahim Peygamber’e su taşıyan karınca misali en azından tarafınızı belli etmek için, Eyüp Peygamberin sabrına mahzar olmuş Müslüman halkın sabrının taştığını göstermek için ve ana kucağında son nefesini veren bebeklerin ruhuna dua etmek için tüm vatandaşlarımızı eşleriyle, çocuklarıyla Sıhhiye Meydanı’nda kenetlenmeye çağırıyoruz” dedi. 

“BARİ İKİ DAMLA GÖZYAŞI DÖKELİM”

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu da herkesi eyleme davet ederek, “Soykırıma sessiz kalmayalım. Bari bunu yapalım. Hiçbir şey yapamıyorsak bile bugün Ankara’da iki damla gözyaşı dökelim, zalimi lanetleyelim, hükümeti somut adımlar atmaya çağıralım” diye konuştu. 

AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç de; “Zalimlerin yüreklerine korku, mazlumların gönüllerine umut olmak için bu kez Ankara’daki eyleme destek veriyoruz. Haksızlıklar karşısında susmamak için bütün duyarlı halkımızı Sıhhiye meydanına bekliyoruz. Umarız bu eylemlerimiz, Türkiye’de siyasi iktidarın somut adımlar atmasına vesile olur” dedi. 

BAŞKENT AYAKTA

Diğer taraftan Ankara da büyük eyleme hazır. İsrail’in vahşi saldırıları karşısında en azından taraflarını belli etmek isteyenler Başkentliler, evlerini, iş yerlerini, meydanları ve hatta asansör kapılarını dahi İsrail’i lanetleyen ve Gazzeli kardeşlerinin yanında olduklarını haykıran afiş ve bayraklarla süslediler. 

‘BM FESHEDILSIN’

Öte yandan Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Memur-Sen temsilcileri, üzerinde "Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz" yazan pankartlarla Güvenpark'ta toplandı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili somut adım atmayan BM’nin tamamen feshedilmesini istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.