Ayşe Arman Kılıçdaroğlu'nu canlı yayında fırçaladı

Ayşe Arman Kılıçdaroğlu'nu canlı yayında fırçaladı
Skandal sözleri nedeniyle Ayşe Arman canlı yayında Kılıçdaroğlu'nu adeta fırçaladı. Kılıçdaroğlu'nun ise Arman'ın sözleri karşısında çaresiz kaldığı gözlendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta kadına şiddetle ilgili skandal bir çıkış yaparak, "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesi büyük tepki çekmişti. Ancak CHP lideri bu ifadelerinden dolayı özür dilememişti.

AYŞE ARMAN KILIÇDAROĞLU'NU ADETA FIRÇALADI

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Ayşe Arman'ın moderatörlüğünde düzenlenen Eşitlik, Adalet, Kadın Zirvesi'nde söz konusu ifadelerinden dolayı zor anlar yaşadı.

"BUNU NASIL SÖYLERSİNİZ? KENDİNİZ BU SÖZLERİNİZE GERÇEKTEN İNANIYOR MUSUNUZ?"

Ayşe Arman'ın, "bu kadar talihsiz ve korkunç bir açıklamayı nasıl yaptınız? CHP'li kadınlar bile tepki gösterdi. Kemal Bey, gerçekten bu sözlerinize kendiniz inanıyor musunuz?" sözleri karşısında bir süre kendini savunmaya ve skandal sözleri temellendirmeye çalıştı.

SALONDAKİ KADINLAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Ancak Ayşe Arman sık sık Kılıçdaroğlu'nun sözünü keserek çok sert ifadelerle, hiçbir şeyin kadına şiddete kılıf olamayacağını, bunun meşrulaştırılamayacağını vurguladı.

Salondaki kadınlar da, Arman'ı destekleyerek, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden aynı şeyi anladıklarını teyit ettiler. Kılıçdaroğlu ise kadınlara "olabilir, olabilir" şeklinde yanıt verdi.

İşte Ayşe Arman ile Kılıçdaroğlu arasındaki o diyaloğun bir bölümü:

A.A: Siz öyle bir söylediniz ki, dayağa gerekçe uydurdunuz. Sizin diliniz mi sürçtü? Yani bunu demek istemediniz değil mi?

K.K: Elbette...

A.A: Dil sorunu mu yaşıyorsunuz?

K.K: Hayır, hayır. Söylemek istediğim şuydu. Ekonomik nedenler kadına yönelik şiddetin oluşmasında yüzde 15. Az bir oran değil. Eğer eve ekmek gelmiyorsa, evde ekonomik sıkıntı varsa, ve erkek eve akşam gelirken kadının ça...

A.A: Bu dil de bana biraz eril geliyor. Size öyle gelmiyor mu söylediğiniz şeyler?

K.K: Ben size bakın, Anadolu'da sıradan bir hayatı anlatıyorum. Bu bir şekilde kadın erkek arasında tartışmaya, ve daha sonra şiddete dönüşüyor. Biz...

A.A: Nasıl yani? Bir dakika! Ben tam şey diyeceksiniz diye düşünüyordum: "Ben kendimi tam ifade edemedim, bir dil sürçmesi yaşadım..." değil mi? Öyle diyorsunuz...

K.K: Yoo hayır hayır. Çok açık, bakın ben size, bakın...

A.A: Nasıl, o zaman yine siz kılıf uydurmuş oldunuz.

K.K: Bakın kişi...

A.A: Selvi Hanım siz ne diyorsunuz bu duruma? (Kılıçdaroğlu'nun eşine hitaben)

K.K: Ben size şunu söyleyeyim. Kişi, bakın şiddeti doğuran unsurlar ekonomiktir, psikolojiktir, şiddeti doğuran unsurların birden fazla nedeni vardır. Eğer siz bu nedenlerin üzerinde yoğunlaşırsanız, ki bu nedenlerden biri de ekonomiktir. Demek ki siz ekonomik koşulları değiştirdiğinizde farklı bir tablo ortaya çıkar. 

A.A: Biz bunu anlıyoruz. Ama erkek şiddetinin bir gerekçesi olabilir mi? Olabilir mi?

K.K: Hayır, hayır, hayır. Asla bir gerekçesi olamaz. 

A.A: Tamam, işte budur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.