Organizasyon işi!

Organizasyon işi!
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında ortaya çıkarılan cephanelikler ile ilgili tartışmalar sürüyor. Yıllarca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda önemli lojistik görevlerde bulunmuş Askeri Lojistik Uzmanı Emekli Binbaşı Yakup Evirgen, Vakit&

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında ortaya çıkarılan cephanelikler ile ilgili tartışmalar sürüyor. Yıllarca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda önemli lojistik görevlerde bulunmuş Askeri Lojistik Uzmanı Emekli Binbaşı Yakup Evirgen, Vakit’e yaptığı açıklamada, Ergenekon terör örgütü gibi kurumlar içerisindeki yasadışı yapılanmaların önlenmesi için irtica yerine, çeteci yapılanmalara yatkın çürük elmaların temizlenmesi gerektiğini söyledi.

“CEPHANELİKLER ORGANİZYON İŞİ”

TSK’da ordu malının tedarik, depolama, dağıtım, teslim ve kullanım mevzuatının çok sıkı olduğunu kaydeden Evirgen, “Formalitesi çok sıkı olmasına rağmen onlarca el bombası, yüzlerce mermi gibi yüksek miktarlarda malzemeyi kayıtdışına çıkarmak ve saklamak, bir kişinin tek başına yapabileceği çok kolay bir iş değildir” dedi. Evirgen, şöyle devam etti: “Kamyon dolusu askeri malzemeyi biriktirmek, gözden ırak muhafaza etmek, ambalajlamak, gömülecek yeri kazmak, yüklemek, boşaltmak, taşımak, üstünü kapatmak, kroki hazırlamak gibi çalışmaları bir kişinin tek başına ve kişisel hedefleri için yapması mümkün değildir. Bu iş kurum içerisindeki illegal yapılanmalara meyilli organizasyonun işidir.”

“İRTİCA HASSASİYETİ, İLLEGAL YAPILARA GÖSTERİLMELİ”

Kurumlar içerisinde irtica ile uğraşarak çetecilerin gölgelendiğini kaydeden Evirgen, sorunun kurum içerisindeki iyi niyetli olmayan kişilerden kaynaklandığını vurguladı. İllegal faaliyetlerde yer almış personelin sıkı takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Evirgen, şunları söyledi: “İrticai konularda kurumsal olarak gösterilen hassasiyetin çok azı bu konularda da gösterilseydi, bu olumsuzluklar bu kadar genişlemezdi. Dindar personel YAŞ kararlarıyla hiçbir gerekçe gösterilmeden ordudan atılırken, dünya kadar mühimmatı toprak altına gömüyorlar. Kimsenin haberi yok.”

“ÇÜRÜK ELMALAR TEMİZLENMELİ”

Yasadışı işlere bulaşanların laiklik, cumhuriyet ve Atatürkçülük maskesini kullandıklarını kaydeden Evirgen, “Kurumlarımızın yıpratılmaması için kanunsuzluğa asla geçit verilmemelidir. Türkiye’nin önünün açılması için, illegal yapıların kökünün kazınması gerekir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Vazgeçilmez olan milletine hizmetle mükellef devlet ve onun organlarıdır. Bütün mesele kurumlar içerisindeki çürük elmaların temizlenmesidir. Çürük elmayı saklamak diğerlerinin de çürümesine göz yummak olacaktır” diye konuştu.

ERGENEKON, SUSURLUK OLMASIN

Ergenekon soruşturmasının bazı çevreler tarafından sulandırılmaya çalışıldığını vurgulayan Evirgen, sözlerini şöyle tamamladı: “İllegal faaliyetlerin sulandırılmasına ve geçiştirilmesine çalışanların varlığı ve gayretleri ortadadır. Bu ve benzeri olayların geçmişte olduğu gibi sonuç alınmamasını sağlayacak mecralara sürüklenmesine izin verilmemelidir. Özellikle yargı bu işi didik didik etmelidir. Birçok geçmiş hadise ve son Susurluk olayı gibi üzeri kapatılmamalıdır. Kısacası namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalı bu sefer.”

Silifke’de el bombası bulundu

SİLİFKE Panikleyen Ergenekoncular cephaneleri sokaklara atmaya devam edyor. Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesi SEKA Limanı girişinde, 1 adet el bombası bulundu. Bir vatandaşın ihbarı üzerine kayalıklarda inceleme yapan polis, fünyesi üzerinde olan el bombasının, parça tesirli olduğunu belirledi. Mersin Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba imha ekiplerince fünyesi çıkarılarak etkisiz hale getirilen el bombası, incelemeye alındı.

Adana’da Kaleşnikof mermisi

Adana'nın Yüreğir ilçesi PTT Evleri mahallesi civarındaki DSİ'ye ait sulama kanalında kuşkulu bir çuval gören vatandaşların, polise ihbarda bulunduğu, bunun üzerine güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede, çuvalda yaklaşık 200 Kaleşnikof mermisi bulunduğu bildirildi. Yetkililer, birkaç ay önce kanalda su varken atıldığı belirtilen mermilerin, incelenmek üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü ifade ettiler.

HASAN TOSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.